Groen! 8x recepten met groenten in de hoofdrol

Genoeg groenten binnenkrijgen moeilijk? Niet met deze overheerlijke recepten.

Groente recepten
Remko Kaarijeveld

Genoeg groenten binnenkrijgen moeilijk? Niet als je 't goed doet. Probeer deze overheerlijke recepten maar eens, stuk voor stuk met groente in de hoofdrol.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Geblakerde spitskool met pimentón-cashewboter en rokerige chimichurri
Remko Kraaijeveld

Dit recept voor geblakerde spitskool is perfect voor op de BBQ. Door de kool te roosterenen en te blakeren krijgt hij een intense, bijna vleesachtige smaak. Geef het recept nog meer body met huisgemaakte cashewboter en chimichurri.

2 Vruchtgroente marbré met tomatenolie
Fotografie Sophia van den Hoek, receptuur Karin SmitSamsung

Als marmer, dat is een marbré. Met lagen opgebouwd uit aubergine, courgette en paprika is deze variant met tomatenolie een kleurrijk spektakel. Dat is niet alleen fijn om naar te kijken, maar ook een feest om op te eten.

3 BBQ-groenten: spicy paarse bloemkool, gesprongen tomaat en zoete jalapeño-aardappel
Christian Fielden

Dit recept met spicy bloemkool, tomaatjes en zoete aardappel met jalapeño is perfect voor op de barbecue. Eigenlijk zijn het drie recepten voor de prijs van één, en samen vormen ze wat ons betreft een heel mooi hoofdgerecht. Vlam de barbecue maar aan.

4 Hele ui gepoft met eidooier en truffel
Fotografie Sophia van den Hoek, receptuur Karin SmitGetty Images

Deze hele ui gepoft met eidooier en truffel is een perfect recept voor een luxe hapje, chic bijgerecht of voorgerecht.

5 Gepofte tuinbonen op houtskooltoast met tofucréme en salsa verde
Remko Kraaijeveld

Dit vegan recept voor gepofte tuinbonen is zo klaar en ook nog eens ontzettend makkelijk. Je hoeft deze jonge, verse tuinboontjes niet dubbel te doppen. Door ze te poffen op de hete kolen zijn ze in hun rokerige jas al heerlijk. Als je ze toch graag dubbeldopt, dan knijp je de gepofte jongens er heel gemakkelijk uit.

6 Bloemkoolroosjes met hoemoesmayonaise
Carlfried Verwaayen Photography

Een recept dat perfect is voor de borrel of als bijgerecht. Door de oven wordt de za'atar krokant, wat zorgt voor een lichte bite in de bloemkool. In combinatie met de hoemoesmayonaise is dit recept al helemaal een feestje in je mond.

7 Auberginesteaks met gerookte mango en scheutensalade
Remko Kraaijeveld

Deze steak van aubergine baadt een nacht in een kruidig mengsel gemaakt van Koreaanse barbecuesaus, tamarinde, gember, komijn en knoflook. Die marinade wordt straks een jus die tintelt van specerijen en smaken.

8 Pizza melanzane
Carlfried Verwaayen

Zin in iets heel erg simpels? Deze schattige schuitjes maak je op je sloffen. Een recept voor pizza melanzane zónder de koolhydraten. Zo gepiept en je smaakpapillen zullen er heel blij van worden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder