Spice blend battle: 4 recepten met Italiaanse kruiden

Wie maakt het beste recept met de Italian blend voor pasta?

image
Jordy van Meer

Na een drukke werkdag is een pastaatje precies wat we nog aankunnen in de keuken. Tijd voor een weekmenu met de derde Original Spice Blend van Verstegen. De Italian blend is méér dan de Italiaanse kruiden die je waarschijnlijk standaard in je keukenkastje hebt staan. In het kleine potje zitten kruiden, maar ook groenten en specerijen. En dat zorgt voor een Mediterrane smaak van oregano en paprika. Je past 'm gemakkelijk toe in gerechten en sauzen. De blends bevatten geen zout, maar mocht je dat willen, dan kan je dit natuurlijk altijd nog naar smaak toevoegen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Verstegen Spice Blend Battle

Verstegen Spices & Sauces vroeg Jasper en Marius Gottlieb, bekend van 24Kitchen, om het drie keer met elkaar uit te vechten in de keuken. De Java Blend-strijd is gestreden en ook de winnaar van de omeletten-match is bekend. In de laatste spice blend battle draait het om de Italian blend: wie maakt het lekkerste pastagerecht met de Italiaanse mix? In de video de finale, hieronder vier recepten om zelf een vliegensvlugge perfecte pasta op tafel te toveren.

2 Pasta met gehakt, tomaat en mozzarella
image
Verstegen

Ingrediënten voor 4 personen

400 g half-om-half gehakt
300 g pasta, naar keuze
250 g cherrytomaten
1 bol mozzarella
1 ui
2 tenen knoflook
1 fles tomatensaus à 700 gram1
5 tl Verstegen Italian Blend voor Pasta
1 bosje verse basilicum
3 el (olijf)olie
zout, naar smaak

Bereiding

  1. Halveer de cherrytomaten. Snij de mozzarella in stukjes. Snipper de ui en knoflook fijn. Hak de basilicum grof.
  2. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking gaar.
  3. Verhit een pan met de olijfolie en fruit de knoflook en ui aan. Voeg het gehakt toe en bak deze rondom bruin.
  4. Blus het gehakt af met de tomatensaus en voeg de Verstegen Original Spice Blends - Italian Blend voor Pasta toe. Voeg de cherrytomaten toe en roerbak voor circa 2 minuten. Voeg naar smaak eventueel zout toe.
  5. Verdeel de pasta over de borden en verdeel de pastasaus over de pasta.
  6. Garneer met de mozzarella en de verse basilicum.

Variatietip

Voeg eenvoudig je favorieten groenten toe zoals paprika, courgette of aubergine. Ook bonen zijn erg lekker door deze pasta.

3 Ovenschotel met pasta, courgette en mozzarella
image
Verstegen

Ingrediënten voor 4 personen

500 g penne pasta
400 g champignons
1 courgette
1 aubergine
1 gele paprika
1 ui
200 g mozzarella
150 g geraspte kaas, naar keuze
1 fles tomatensaus à 700 gram
6 tl Verstegen Italian Blend voor Pasta
zout, naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de penne pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
  2. Snij de champignons, courgette en aubergine in plakjes, de paprika in reepjes en de mozzarella in blokjes. Snipper de ui fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg de champignons, courgette, aubergine en paprika toe en bak rondom voor circa 3 à 4 minuten.
  4. Blus het gerecht af met de tomatensaus en voeg de Verstegen Italian Blend voor Pasta toe. Voeg eventueel naar smaak zout toe. Laat voor circa 2 minuten op laag vuur sudderen.
  5. Meng de gekookte penne pasta en blokjes mozzarella door de pasta saus heen. Verdeel deze vegetarische pasta over een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Bak dit voor circa 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven, tot de kaas goud bruin en gesmolten is.

Variatietip

Liever een variant met vlees? Bak gehakt of kip(dij)filet mee met de groenten.

4 Vegetarische lasagne
image
Jordy van Meer

Ingrediënten voor 4 personen

6 tl Verstegen Italian Blend voor Pasta
3 el olijfolie
2 aubergine
500 ml passata
300 gram spinazie
2 teentjes knoflook
2 uien
250 gram ricotta
75 gram Parmezaan
1 citroen
1 bos basilicum
250 gram lasagne bladen
250 gram mozzarella

Bereiding

  1. Pel de knoflook en ui, snipper de ui en snij de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de basilicum en leg opzij. Snij de steeltjes fijn. Snij de mozzarella in plakken en de aubergine in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine rondom goudbruin en gaar. Voeg de passata en de basilicum steeltjes toe en laat voor ongeveer 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en de Verstegen Italian Blend voor Pasta.
  3. Fruit in een andere pan de knoflook en de ui. Voeg de spinazie toe en bak totdat die geslonken is. Laat deze boven een kom in een zeef uitlekken. Rasp de helft van de parmezaan en de citroenschil in een kom en meng deze samen met de ricotta en de spinazie.
  4. Vet een ovenschaal in. Doe een laag tomatensaus in de ovenschaal, gevolgd door een laag lasagne bladen. Doe er dan nog een laag tomatensaus op en verspreid het spinaziemengsel en de plakjes mozzarella eroverheen. Herhaal dit en eindig met laag mozzarella. Rasp de overgebleven Parmezaan erover.
  5. Bak in de oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten tot de kaas goudbruin en knapperig is.
  6. Laat de lasagne 10 minuten rusten, snij in stukken en garneer met de blaadjes basilicum.
5 Spaghetti bolognese
image
Jordy van Meer

Ingrediënten voor 4 personen

1 tl Verstegen Italian Blend voor Pasta
3 el olijfolie
400 gram rundergehakt
2 blikken gepelde tomaten
400 gram spaghetti
2 winterpenen
1 ui
3 stengels bleekselderij
2 teentjes knoflook
200 ml rode wijn
50 gram Parmezaan
1 bos Basilicum

Bereiding

  1. Pel de knoflook en ui, snipper de ui en snij de knoflook fijn. Schil de wortel en snij samen met de bleekselderij in kleine blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt knapperig. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Verhit nog een scheutje in een koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij. Blus af met rode wijn. Voeg zodra de rode wijn een beetje ingekookt is de blikken tomaat, het gehakt en de Verstegen Italian Blend voor Pasta toe. Laat voor ongeveer 10 minuten pruttelen.
  3. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg de spaghetti toe aan de pastasaus.
  5. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, rasp de Parmezaanse kaas eroverheen en garneer met blaadjes basilicum.
Advertentie - Lees hieronder verder