image
Verstegen

Het woord is er sinds vorige week uit: ook wij hebben niet altijd zin om te koken en grijpen daarbij maar al te graag naar een Original Spice Blend van Verstegen. Op de luie zondagmorgen is dat de Classic Blend voor Omelet, die je eitje net even specialer maakt. Een kruidenblend zonder toegevoegd zout, met de zoete smaak van ui en paprika. En dat alles uit één klein potje.

Advertentie - Lees hieronder verder
Verstegen Spice Blend Battle

Verstegen Spices & Sauces vroeg Jasper en Marius Gottlieb, bekend van 24Kitchen, ook ditmaal weer om het in de keuken uit te vechten met elkaar. Dit keer voor een wedstrijd omeletkruiden. Een klassieke, veelzijdige kruidenmix waarmee je alle kanten op kunt. Wie maakt het lekkerste gerecht met de Classic Blend voor Omelet? Dat zie je in de videobattle. Zelf mag je aan de slag met de vier recepten hieronder. Makkelijker dan dit kunnen we het je echt niet maken.

Omelet met avocado en tomaat
image
Verstegen

Ingrediënten voor 4 personen

8 eieren
2 tomaten
1 avocado
1 mozzarella
4 tl Verstegen Classic Blend voor Omelet
(olijf)olie en boter, om te bakken
zout, naar smaak

Bereiding

  1. Snij de tomaat, avocado en mozzarella in plakjes.
  2. Breek de eieren in een kom. Voeg de Verstegen Classic Blend voor Omelet toe en roer dit met een vork los.
  3. Verhit een kleine koekenpan, voeg de boter of (olijf)olie toe en laat dit smelten. Schenk het eimengsel in de pan en laat rustig stollen.
  4. Verdeel de tomaat, mozzarella en avocado over één zijde van het omelet. Vouw met de spatel de omelet dubbel en serveer de omeletwrap direct. Voeg bij serveren eventueel zout naar smaak toe.
Ei muffins met zalm
image
Verstegen

Ingrediënten voor 4 personen

100 gram gerookte zalm
6 eieren
400 ml crème fraîche
200 ml melk
5 g verse bieslook
2 lente-ui
5 tl Verstegen Classic Blend voor Omelet
boter, voor invetten vorm
zout en peper, naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de gerookte zalm in kleine snippers. Snij de lente-ui in ringen en snipper de verse bieslook fijn.
  2. Breek de eieren in een kom en kluts de eieren met de room en de melk op. Voeg de Verstegen Classic Blend voor Omelet toe en kluts door. Voeg de gerookte zalm en lente-ui toe.
  3. Schenk het beslag in een beboterde muffinblik en bestrooi met de bieslook.
  4. Zet de vorm in een voorverwarmde oven en bak dit in circa 15 minuten gaar.
Vegetarische omelet
image
Jordy van Meer

Ingrediënten voor 4 personen

4 tl Verstegen Classic Blend voor Omelet
8 eieren
2 el boter
1 ui
1 bos platte peterselie
200 gram chips (paprika en naturel)
Oerbrood
Tuinkers

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Snij de peterselie grof en leg de helft opzij voor garnering. Klop de eieren los in een kom.
  2. Fruit de gesnipperde ui in een scheutje olie in een hete koekenpan.
  3. Voeg de ui toe aan de kom met losgeklopte eieren samen met de peterselie, chips, Verstegen Classic Blend voor Omelet, zout en peper.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak het eimengsel totdat deze gaar is. Vouw om.
  5. Serveer met een frisse groene salade en gegrild oerbrood. Garneer met de overgebleven peterselie.
Boerenomelet
image
Jordy van Meer

Ingrediënten voor 4 personen

4 tl Verstegen Classic Blend voor Omelet
8 eieren
2 el boter
400 gram gerookte spekblokjes
1 ui
1 bos platte peterselie
200 gram champignons
150 gram geraspte oude kaas
Oerbrood
Tuinkers

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. nijd de peterselie grof en leg de helft opzij voor garnering. Snij de champignons in plakjes. Klop de eieren los in een kom.
  2. Verhit de boter in een pan en bak de spekjes totdat ze knapperig zijn. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  3. Bak in het overgebleven vet de ui en de champignons. Voeg zodra de ui doorzichtig is en de champignons goudbruin zijn de peterselie en de spekjes toe.
  4. Voeg de Verstegen Classic Blend voor Omelet en de geklutste eieren toe. Roer alles door elkaar en laat op een laag vuur gaar worden.
  5. Strooi de geraspte kaas over de omelet en vouw dubbel.
  6. Serveer de omelet met gegrild oerbrood en garneer met de overgebleven peterselie.
Advertentie - Lees hieronder verder