Spice blend battle: 4 recepten met Oosterse kruiden

Wie maakt het beste recept met de Java Blend voor nasi of bami?

image
Jordy van Meer

Oké, we doen even een boekje open. Wij bij ELLE Eten houden van koken en natuurlijk maken we het liefst alles zelf. Maar er zijn ook dagen dat we liever snel wat in de pan gooien en daarna met een bord op de bank neerploffen. En dat zijn de dagen dat we geen zin hebben in toko's afstruinen voor de juiste bossen verse kruiden. Dat zijn dagen dat we grijpen naar een Original Spice Blend van Verstegen, waarbij alles in één potje zit verstopt. Droge kruiden zonder gekke toevoegingen, zonder toegevoegd zout.

Advertentie - Lees hieronder verder
Verstegen Spice Blend Battle

Een voorbeeld? De Verstegen Original Spice Blend - Java Blend voor Nasi/Bami. Daarmee zet je snel en gemakkelijk een Oosters gerecht op tafel, zonder er de hele kruidenkast voor te hoeven plunderen. En dat is heus niet alleen traditionele nasi of bami hoor. Je kunt er nog veel meer mee. Verstegen Spices & Sauces vroeg Jasper en Marius Gottlieb, bekend van 24Kitchen, om het in de keuken uit te vechten met elkaar en een eigen draai te geven aan de blend. In de videobattle hierboven zie je wie het winnende recept met de blend maakte. Hieronder helpen we je op weg met een viertal recepten, waarmee je in eigen keuken sowieso wint.

Mihoen met garnalen
image
Verstegen

Ingrediënten voor 4 personen

400 g mihoen
300 g grote, gepelde garnalen
100 g doperwten, diepvries
100 g taugé
100 g wortel julienne
1 gele paprika
1 rode ui
3 el Verstegen Original Spice Blend - Java Blend voor Nasi/Bami
2 el (olijf)olie

Bereiding

  1. Kook de mihoen volgens aanwijzing op de verpakking. Ontdooi ondertussen de doperwten.
  2. Snij de gele paprika en rode ui in grove stukken.
  3. Verhit de olijfolie in de pan en fruit de rode ui aan.
  4. Voeg de paprika, de garnalen en de Java Blend voor Nasi/Bami toe en bak rondom aan.
  5. Voeg tot slot de gekookte mihoen, wortel julienne en taugé toe en bak nog circa 1 à 2 minuten mee.

Vegetarische bami
image
Jordy van Meer

Ingrediënten voor 4 personen

8 tl Verstegen Original Spice Blend - Java Blend voor Nasi/Bami
2 el zonnebloemolie
400 gram gekookte bami nestjes
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
400 gram gesneden spitskool
300 gram bimi
150 gram tauge
1 rode peper
1 eetlepel ketjap Manis
1 limoen
4 stengels lente ui
koriander

Bereiding

  1. Pel de knoflook en de sjalotjes, snij de knoflook fijn en snipper de sjalotjes. Schil de gember en snij fijn. Snij de rode peper en de lente ui in schuine plakjes.
  2. Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de knoflook, de sjalotjes en de gember. Voeg zodra deze doorzichtig zijn de bimi toe.
  3. Bak de bimi voor ongeveer 5 minuten en voeg zodra deze goudbruin zijn de spitskool, de taugé en de rode peper toe. Voeg de Java Blend voor Nasi/Bami, de ketjap en de gekookte bami toe en roerbak het geheel een paar minuten.
  4. Pers de limoen uit boven de bami en breng op smaak.
  5. Serveer de bami met extra gesneden partjes limoen en garneer met de lente ui en verse koriander.
Nasi met kip en ei
image
Verstegen

Ingrediënten voor 4 personen

400 gram rijst
350 gram kip(dij)filet
1 rode paprika
4 eieren
1 ui
2 tenen knoflook
1 bosje verse selderij à 15 g
6 el Verstegen Original Spice Blend - Java Blend voor Nasi/Bami
2 el (olijf)olie
Verstegen satésaus, naar smaak

Bereiding

  1. Snij de kip(dij)filet in blokjes en snij de paprika in kleine blokjes. Snipper de ui en knoflook fijn.
  2. Verhit de (olijf)olie in een ruime kookpan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de kip, paprika en Verstegen Original Spice Blends – Java Blend voor Nasi/Bami toe en bak rondom aan.
  3. Blus het gerecht af met het water en voeg de rijst toe. Laat koken. Zet het vuur laag als het water verdampt is. Laat circa 15 minuten stomen.
  4. Bak ondertussen de eieren als een spiegelei. Snij de selderij fijn.
  5. Verwarm de Verstegen satésaus volgens aanwijzing op de verpakking.
  6. Serveer de nasi met kip en paprika met de satésaus en garneer naar smaak met de verse selderij.
Nasi met garnalen
image
Jordy van Meer

Ingrediënten voor 4 personen

8 tl Verstegen Original Spice Blend - Java Blend voor Nasi/Bami
2 el zonnebloemolie
400 gram gekookte rijst
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
500 gram gepelde garnalen (grote)
2 wortels
4 eieren
1 komkommer
1 el sambal
1 rode peper
Ketjap
Gebakken uitjes
Kroepoek
Koriander

Bereiding

  1. Pel de knoflook en de sjalotten. Snij de knoflook in dunne plakjes en snipper de sjalot. Snij de rode peper in schuine plakjes en de wortel in reepjes. Snij de komkommer in schuine reepjes en bewaar in een kom.
  2. Verhit een scheutje olie in de wok en bak de knoflook knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
  3. Fruit de sjalotjes, de wortel en de rode peper en voeg zodra deze kort aangebakken zijn de garnalen toe.
  4. Voeg de Java Blend voor Nasi/Bami, de sambal en de gekookte rijst toe en roerbak het geheel een paar minuten. Breng op smaak met ketjap.
  5. Bak in een tweede pan de eieren.
  6. Serveer de nasi met de gebakken eieren en garneer met de komkommer, gebakken uitjes, gebakken knoflook, verse koriander en kroepoek.
Advertentie - Lees hieronder verder