Een ei hoort erbij: 8x recepten met ei

Tik 's wat vaker een eitje.

ei recepten
Remko Kraaijeveld

Er bestaan nogal wat misverstanden over, maar de meeste mensen houden wel van een lekker eitje op z'n tijd. Gelukkig zijn er veel meer mogelijkheden met deze eetbare ovaaltjes dan koken of bakken. Probeer eens een van de volgende recepten met ei.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Shakshuka met tomaat, paprika en avocado
Isabel Boerdam, Vegabijbel

Shakshuka: eieren gegaard in een pittige saus. Het gerecht werd plotsklaps beroemd in ons land dankzij Ottolenghi. Oorspronkelijk een ontbijtgerecht, maar in de Nederlandse eetcultuur natuurlijk een perfecte avondmaaltijd. Net even anders.

2 Taartje met ei en truffel
Archief ELLE Eten

Eieren en truffel houden van elkaar. Dat proef je in deze taartjes. Perfect voor je paas- of kerstontbijt, maar ook een gewone zondag maak je er een beetje specialer mee. Proberen!

3 Gegrilde slakropjes met ei, zure rode ui en ansjovismayonaise
Receptuur & foodstyling ingmar Niezen, fotografie Harold Pereira, styling Mirjam van der Rijst

Het is heel lekker om little gem sla te grillen. Door de ansjovismayonaise en een eitje vormt dit gerecht een mooie variatie op de klassieke caesarsalade.

4 Oeufs en meurette
ELLE Eten

Gepocheerd ei met saus van rode wijn, op toast mét spek. Het enige dat je uit kunt brengen als je dit eet is: OMG!

5 Salade van bladpeterselie met ei
Archief Elle Eten

Deze gemakkelijke salade van bladpeterselie en kwarteleitjes met
warme komijn-citroenolie is een ware delicatesse.

6 Voorjaarssalade met bottarga, gepocheerd ei en citrusdressing
Remko Kraaijeveld

Met deze salade van molsla en courgettebloemen, zet je de zon op tafel. De toevoeging van bottarga geeft de zilte finishing touch die het geheel nodig heeft.

7 Eggs Benedict

Misschien wel de meest bekende van alle ei-recepten. Bestel jij standaard iedere zondag bij je favoriete brunchplek eggs benedict, en zou je ze het liefst ook een keer zelf maken? Say no more! Met dit makkelijke recept kan iedere thuiskok - ja, ook jij - dit luxe ontbijtje klaarmaken. Hoef je in de ochtend mooi de deur niet meer uit.

8 Groot schuimdessert

Moet jij van alle gerechten de afsluiter op tafel zetten? Dit schuimdessert met passievrucht en mascarpone is het perfecte dessert voor een grote groep mensen. Je maakt het recept met overgebleven eiwit.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder