Hele grote... 9x recepten met bloemkool

Probeer eens iets anders dan een AVG'tje.

Dinsdagavond: aardappels, vlees en bloemkool met een kaassausje. Zo staat deze oer-Hollandse knoeperd nog steeds in veel Nederlandse huishoudens op tafel. Maar er is veel meer mogelijk met deze witte koolsoort die laag is in koolhydraten. We geven je inspiratie om bloemkool eens helemaal anders klaar te maken. Wat dacht je van een hele bloemkool van de BBQ, een spicy variant in knap paars of bloemkoolsteaks? Ga los!

8 recepten met bloemkool


Advertentie - Lees hieronder verder
1 Krokante General Tso bloemkool uit de oven
RavskyGetty Images

General Tso-kip is een populair afhaalgerecht in Amerika. Het is net zo Chinees als de gerechten bij onze afhaalchinees: niet dus. Bij deze versie is geen kip te pas gekomen: deze vegetarische variant maak je met bloemkool en serveer je met rijst.

2 Jackfruitstoof met bloemkool en kikkererwten
Living the Green Life

Dit maaltje zit boordevol groenten en peulvruchten; perfect om je weerstand op peil te houden. Daarbij is het recept van Living the Green Life ook nog eens héél lekker.

3 Jamie Oliver's harissa bloemkool uit de oven

We schreven er al eerder over: Jamie Oliver heeft weer een nieuw kookboek uitgebracht. In 7 x anders laat hij zien hoe veelzijdig sommige ingrediënten zijn. Dit doet hij aan de hand van steeds 7 recepten met 1 ingrediënt, zoals bloemkool. Waaronder deze harissa-bloemkool uit de oven.

4 Spicy bloemkool van de barbecue
Archief ELLE Eten

Bloemkool, maar dan zónder papje of kaassaus. Lekker voorgegaard in de rook van de barbecue en afgemaakt met sriracha. Uit Simple Smart BBQ van Julius Jaspers. Die weet wel wat-ie doet met de BBQ.

5 Vegetarische taco’s met pittige bloemkool, coleslaw en limoen

Dit recept voor vega Mexicaanse taco’s staat met recht in ons favorietenlijstje. De combinatie van bloemkool met pittige buffalosaus, verfrissende coleslaw en limoen zorgt voor een unieke smaaksensatie. En het is makkelijker dan je denkt.

6 Spicy paarse bloemkool, gesprongen tomaatjes en zoete jalapeño-aardappels
Christian Fielden

Dit recept is niet ingewikkeld. Eigenlijk zijn het drie recepten voor de prijs van één, en samen vormen ze wat ons betreft een heel mooi hoofdgerecht. Los van elkaar kun je ze als bijgerecht serveren. Die bloemkool kan dus ook prima in zijn uppie.

7 Bloemkoolrijst! Een recept voor rijst van bloemkool

Bloemkoolrijst is de koolhydraatarme vervanger van gewone rijst. Zo bereid je 'm het best. En heb je die bloemkoolrijst klaar? Dan kun je in deze 7 recepten met bloemkoolrijst aan de slag.

8 Geroosterde bloemkoolsteaks met tahin en za'atar
Remko Kraaijeveld

De Oosterse variant op de klassieke bloemkool met kaassaus. De discussie of bloemkool een steak is gaan we lekker niet met je aan, want dit exemplaar doet er niet voor onder. Serveer de steaks met de saus en bestrooi met za’atar. Geef er warm pitabrood bij.

9 Cape Malay Cauliflower van de BBQ
Getty Images

In dit gerecht combineer je een icoon van de oer-Hollandse keuken met currykruiden uit specerijenknooppunt Kaap de Goede Hoop om een killer veggie roast te maken.

Wil je een lichte kaassaus maken? Check dan dit recept met wel een heel bijzonder geheim ingrediënt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder