Hele grote... 5x recepten met bloemkool

Probeer eens iets anders dan een AVG'tje.

bloemkool
Getty Images

Dinsdagavond: aardappels, vlees en bloemkool met een kaassausje. Zo staat deze oer-Hollandse knoeperd nog steeds in veel Nederlandse huishoudens op tafel. Maar er is veel meer mogelijk met deze witte koolsoort die laag is in koolhydraten. We geven je vijf maal inspiratie om bloemkool eens helemaal anders klaar te maken. Wat dacht je van een hele bloemkool van de BBQ, een spicy variant in knap paars of bloemkoolsteaks? Ga los!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Spicy paarse bloemkool, gesprongen tomaatjes en zoete jalapeño-aardappels
Christian Fielden

Dit recept is niet ingewikkeld. Eigenlijk zijn het drie recepten voor de prijs van één, en samen vormen ze wat ons betreft een heel mooi hoofdgerecht. Los van elkaar kun je ze als bijgerecht serveren. Die bloemkool kan dus ook prima in zijn uppie.

2 Spicy bloemkool van de barbecue
Archief ELLE Eten

Bloemkool, maar dan zónder papje of kaassaus. Lekker voorgegaard in de rook van de barbecue en afgemaakt met sriracha. Uit Simple Smart BBQ van Julius Jaspers. Die weet wel wat-ie doet met de BBQ.

3 Bloemkoolrijst! Een recept voor rijst van bloemkool

Bloemkoolrijst is de koolhydraatarme vervanger van gewone rijst. Zo bereid je 'm het best. En heb je die bloemkoolrijst klaar? Dan kun je in deze 7 recepten met bloemkoolrijst aan de slag.

4 Geroosterde bloemkoolsteaks met tahin en za'atar
Remko Kraaijeveld

De Oosterse variant op de klassieke bloemkool met kaassaus. De discussie of bloemkool een steak is gaan we lekker niet met je aan, want dit exemplaar doet er niet voor onder. Serveer de steaks met de saus en bestrooi met za’atar. Geef er warm pitabrood bij.

5 Cape Malay Cauliflower van de BBQ
Getty Images

In dit gerecht combineer je een icoon van de oer-Hollandse keuken met currykruiden uit specerijenknooppunt Kaap de Goede Hoop om een killer veggie roast te maken.

Wil je een lichte kaassaus maken? Check dan dit recept met wel een heel bijzonder geheim ingrediënt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder