BBQ-dossier: de beste barbecuerecepten van vlees tot vega

Goed voorbereid de hittegolf in met deze BBQ-recepten.

image
Remko Kraaijeveld

Stijgt het kwik boven de twintig, dan mag van ons de barbecue aan. Maar wat gooien we erop? Ter inspiratie maakten we een mooi dossier voor je met BBQ-recepten waarin er voor iedereen wel iets tussen zit. Of je nu op zoek bent naar een vegan BBQ of een vegetarische, naar lekkere vleesgerechten of een mooi stuk vis voor op de grill. Zelfs de BBQ-sauzen zijn van de partij. En salades, voor erbij.

Advertentie - Lees hieronder verder
Vegetarische BBQ-recepten
Cape Malay cauliflower

Warm hè? 10 vegetarische recepten voor op de grill. Na deze vega BBQ valt zelfs de doorgewinterde carnivoor van zijn geloof. Wacht maar!

Vleesgerechten voor op de BBQ
Getty Images

Waar de een al tevreden is met een simpele hamburger, of een stuk kip van de grill, is de ander dagen bezig met de voorbereiding van zijn vlees. Dit lijstje heeft vleesgerechten voor iedereen: van de barbecuefanaat tot de snelle burgerbakker.

Veganistische BBQ
Remko Kraaijeveld

Opzij, vleesfans. Maak plaats op die BBQ voor deze vegan recepten. Want wie zegt dat barbecuen alleen met vlees kan? Groenten en vleesvervangers doen het misschien nog wel beter op de hete roosters. Of je nu rookt, blakert, flambeert of roostert: met deze vegan recepten wordt je BBQ hoe dan ook een succes.

Perfecte vis voor de BBQ

Vis op de grill is niet moeilijk. Je moet alleen wél even weten welke. Als het aankomt op de keuze van een vis voor barbecue dan is het belangrijk om te kijken naar stevigheid. Sommigen lenen zich minder goed voor open vuur, omdat ze uit elkaar vallen.

Frisse salades voor bij de BBQ
Archief Elle Eten

Salade is onmisbaar tijdens een barbecue. Ze zijn een frisse afwisseling op de stukken vlees, vis of vegaburgers. Staat de BBQ aan en het vlees klaar? Serveer dan één (of meerdere) van deze frisse, zomerse salades erbij.

Sauzen en dips voor bij de BBQ

Ter begeleiding van de barbecue: acht supersnelle sauzen, dips, dressings en salsa’s. Wij maken alvast een vreugdedansje terwijl we de barbecue aansteken, want deze acht dips en sauzen in de bijrol zijn onmisbaar bij lekkers van de grill.

19x saus voor bij de vis van de BBQ
Getty Images

Kruidig, romig, fris... Deze sauzen zijn stuk voor stuk goed bij een stuk vis. Handig onderverdeeld in categorieën, maar allen onweerstaanbaar. Succes alvast met kiezen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van BBQ