Inspiratie: 11x glutenvrije recepten

Moeite met koken zonder gluten? Deze glutenvrije recepten zijn lekker voor iedereen.

ei recepten
Isabel Boerdam, Vegabijbel

Glutenvrij eten kan knap lastig zijn, vooral als je met anderen samen eet. Met deze glutenvrije gerechten en hapjes doet iedereen mee én ook nog eens met een stel heel erg smakelijke recepten. Koken voor iemand met coeliakie? 't Is een makkie!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Glutenvrije viskoekjes met mosterdsaus
Getty Images

Deze glutenvrije viskoekjes van gerookte schelvis zijn heerlijk zacht en hartig, en bovendien heel veelzijdig: je kunt ze serveren als bijgerecht, snack of als een burger op een harde bol. Je maakt dit recept extra lekker met de huisgemaakt mosterdsaus.

2 Shakshuka met tomaat, paprika en avocado
Isabel Boerdam, Vegabijbel

Shakshuka: eieren gegaard in een pittige saus. Het gerecht werd plotsklaps beroemd in ons land dankzij Ottolenghi. Oorspronkelijk een ontbijtgerecht, maar in de Nederlandse eetcultuur natuurlijk een perfecte glutenvrije avondmaaltijd om te koken. Net even anders.

3 Rösti kentang blado met gepocheerd ei en komijnzout
Remko Kraaijeveld

Ken je die Indonesische pikante frietjes? Tel daar onze liefde voor rösti bij op en voilà: glutenvrije Indo-rösti. Of krokante kruidige aardappelkoekjes, met al die toevoegingen mag het natuurlijk geen rösti meer heten, maar soit. Let wel op: niet iedere ketjap manis is glutenvrij.

4 Glutenvrije springrolls met biefstuk

Voor deze springrolls gebruik je rijstvellen en mihoen: vermicelli gemaakt van rijst. Dat is dus heel geschikt voor iedereen die glutenvrij eet. Voor dit recept vul je de rijstvellen met flink wat groenten, kruiden en een mals stukje biefstuk.

5 Courgetti met kip, feta en dille
Mike GartenGetty Images

Deze glutenvrije, koolhydraatarme pastavervanger is een gezonde variant op pasta pollo. Courgetti maak je heel gemakkelijk zelf met een spiraalsnijder, maar met deze tools lukt dat ook heel goed zonder.

6 Ricottataart met groene kruiden en olijven
Archief Elle Eten

Geen taart als je glutenvrij eet? Echt wel. Deze taart maak je supermakkelijk zelf met maar vijf ingrediënten: ricotta, eieren, kruiden, Parmezaanse kaas en olijven. Lekker als hapje vooraf of bijgerecht, maar ook nog de volgende dag tijdens de lunch.

7 Tajine met lamsvlees en abrikozen
Getty Images

Voor dit recept zonder gluten vul je een tajine met lamsvlees, abrikozen, amandelen en verse kruiden. Het vraagt om wat tijd, want het lamsvlees moet maar liefst twee uur garen. Dat is het overigens helemaal waard, want dit gerecht zit bomvol smaak.

8 Banoffeetaart met chocola
Archief Elle Eten

Ook een glutenvrij toetje staat op het menu. Deze taart is vrij van geraffineerde suikers, gluten én lactose. Hij is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten die ‘m extra lekker maken. Vooral die ‘gezouten karamelsaus’ van dadels wil je voortaan overal rijkelijk overheen gieten.

Advertentie - Lees hieronder verder