Groente-inspiratie: 6x recept met aubergine

Deze paarse vrucht kan veel meer dan je denkt.

image
Remko Kraaijeveld

De aubergine is ontzettend veelzijdig. Dankzij zijn neutrale smaak kun je hem voor allerlei gerechten gebruiken; van Italiaanse pasta's tot Indiase curry's. Bovendien is de paarse vrucht ook nog eens rijk aan vezels, vitaminen en mineralen. Kortom, als er aubergine in je gerecht zit, ben je sowieso goed bezig. Maar de zes recepten in deze lijst zijn wel extra lekker.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Auberginesteaks met gerookte mango en scheutensalade
Remko Kraaijeveld

Opzij, vleesfans. Maak plaats op die barbecue voor deze veganistische auberginesteaks. Ze baden eerst een nacht in een mengsel van Koreaanse barbecuesaus, tamarinde, gember, komijn en knoflook. Die marinade wordt straks een jus die tintelt van specerijen en smaken.

2 Pittige zoetzure aubergine recept met sushirijst
imsyndo/Lara Holmes

Asian style aubergine: met sojasaus, sperziebonen en sushirijst. Aangezien niet iedereen even getraind is in pittig eten, kun je voor dit gerecht het beste de extra sojasaus en de rest van de chilipeper op tafel zetten. Zo bepaal je zelf hoe pittig je de aubergine maakt.

3 Indiase auberginecurry
Michaël Roulier

Aubergine smaakt misschien wel het allerlekkerst in dit recept voor curry uit India. Je brengt het gerecht zelf op smaak met komijn, kerriepasta en garam masala. Daarna kun je het serveren met basmatirijst en naan.

4 Recept voor auberginesalade
Archief Elle Eten

Deze vegetarische auberginesalade moet je ook proberen deze zomer: heerlijk fris en licht en in een handomdraai klaar. Hij smaakt het allerbest met kip of gegrilde vis van de barbecue, of op een pitabroodje.

5 Rigatoni met aubergine, ricotta en basilicum
Archief ELLE Eten

Zet een met olijfolie besprenkelde aubergine eens een halfuur in de oven: dan wordt hij heerlijk boterzacht. En laat dat nou extra goed smaken in een pasta. Rigatoni met aubergine, ricotta en basilicum is ook echt een gouden combinatie.

6 Tartaar van aubergine en tonijn met granaatappelpitten
Michaël Roulier

Zo heb je tonijn nog nooit gegeten! Deze tartaar van tonijn serveer je met aubergine, sojasaus en granaatappelpitten. Dit recept wordt extra lekker geserveerd met sneetjes geroosterd stokbrood, koriander en rucola.

Advertentie - Lees hieronder verder