9x picobello recepten voor pizza

Buon appetito!

pizza-marinara-recept
sebasnooGetty Images

Voor pizza kun je naar de pizzeria, maar ze zijn stiekem soms lekkerder als je ze zelf maakt. Met een knapperige bodem als basis, tomatensaus en kaas, kun je eindeloos blijven variëren met smaken. Wij geven je 9x een recept ter inspiratie voor pizza in alle soorten en maten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Vegan pizza recept met portobello en basilicum
Dosia Brewer

Deze pizza is vegan en daarnaast perfect voor paddestoelenfans. Je ziet het niet, maar door de saus zijn geweekte porcini gepureerd voor extra ‘umami’. De paddestoelen rooster je eerst langzaam in de oven voor een heel intense smaak. En omdat je toch moet wachten op het rijzen van je pizzadeeg, kost het je geen extra tijd.

2 Pizza Marinara
sebasnooGetty Images

De pizza Marinara is de meest elementaire pizza. Met slechts vier ingrediënten - tomaat, knoflook, oregano en olijfolie - is dit een ontzettend goedkoop recept. Maar juist om haar heerlijke eenvoud wordt deze pizza geroemd. En voor eenvoud, betaal je in dit geval niet. Laat het je smaken!

3 Mozzarellataartjes met basilicum

Dit recept is de heilige drie-eenheid uit de Italiaanse keuken verstopt in een klein taartje: mozzarella, basilicum en tomatensaus. Let voor deze pizzaatjes goed op de oven. Hoe langer je ze in de oven zet, hoe krokanter de korst.

4 Minipizza met chorizo

Wie houdt er niet van minipizza? Besmeerd met een heerlijke tomatensaus en een goede kaas; meer hebben we eigenlijk niet nodig. Misschien alleen chorizo, want die maakt dit recept voor minipizza's wel héél lekker.

5 Kleine pizza’s met soorten zomergroenten

Met dit recept serveer je pizza's niet als hoofd-, maar als bijgerecht. Perfect voor bij de barbecue bijvoorbeeld. Bovendien geven we je inspiratie voor vier verschillende soorten: gorgonzola, paprika en rucola, olijventapanade, tonijn en courgette, taleggio of mozzarella met parmaham.

6 Recept voor basis pizza

Deze eenvoudige Italiaanse pizza is heerlijk op zichzelf, of je varieert op dit basisrecept met toppings zoals ham, champignons, salami, geroosterde groente, artisjokharten, paprika en verder alles wat je in je koelkast kunt vinden.

7 Pizza met mozzarella en rucola
Archief ELLE Eten

Deze vega-variatie is eens wat anders dan een margherita. En het maken van pizza hoeft ook helemaal niet lang te duren, als je gebruik maakt van kant-en-klaar pizzadeeg. Heb je iets meer tijd of zin om goed uit te pakken? Gebruik dan het recept voor de bodem van de basispizza hierboven.

8 Pizzette met asperges en lente-uitjes
Archief Elle Eten

Dé voorjaarsgroente bij uitstek smaakt ook ontzettend lekker op een pizza. In dit recept serveer je asperges op huisgemaakte mini-pizzabodems, in combinatie met lente-uitjes en verse kervel. Hierna willen je tafelgenoten willen nooit meer anders.

9 Pizza met ricotta en bosfruit
Fotografie: Willem Groeneveld. Styling: Marian Flint. Receptuur: Jankees Roggeveen

Pizza als toetje? Yes please! Met dit recept van Jankees Roggeveen serveer je een zoete variant met ricotta, bosfruit en amandelschaafsel, die je in zoveel stukken kunt snijden als dat je gasten hebt.

Advertentie - Lees hieronder verder