Warm hè? 8 x vleesgerechten voor op de BBQ

Van simpele BBQ-worstjes tot goed gemarineerde kip.

image
Getty Images

Iedereen barbecuet anders. Waar de een al tevreden is met een simpele hamburger, of een stuk kip van de grill, is de ander dagen bezig met de voorbereiding van zijn vlees. Dit lijstje heeft vleesgerechten voor iedereen: van de barbecuefanaat tot de snelle burgerbakker.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 BBQ-vlees: chique hotdogs
Getty Images

Deze hotdogs van de BBQ zijn niet voor de snelle burgerbakker weggelegd. Dit recept staat namelijk een treetje hoger op de culinaire ladder, met zelfgemaakte koolsla en currysaus. Ook het broodje is belangrijk. Na zorgvuldig praktijkonderzoek werd het Surinaamse puntje de winnaar: hard van buiten maar zacht van binnen en de minste saus op je broek.

2 Kip met dragon
Getty Images

Even geen zin om je vanavond uit te sloven bij de BBQ? Deze kip met dragon is een heerlijk en snel gerecht. Het recept vraagt om een kleine aanpassing, want in plaats van in de oven bereidt je dit gerecht in een braadslee in de barbecue. De kip smaakt het beste geserveert met een lekker stokbroodje en wat salade.

3 Taco's met carne asada
Peter Cassidy/IMSYNDO

Taco's gevuld met biefstuk? Yes, please! Voor dit gerecht grill je een steak op de BBQ, zodat er een mooi knapperig korstje op komt. Dit vlees snij je vervolgens in plakjes en serveer je in een gegrilde tortilla met guacamole en huisgemaakte jalapeño-koriandersalsa.

4 Geroosterde kip met salsa en verde
Getty Images

Niks is zo kiplekker als dit gerecht, al vraagt hij wel om een iets andere bereiding dan beschreven in het recept. Deze kip zet je niet in de oven, maar plaats je met braadslee en al in de BBQ. De temperatuur in de barbecue zal anders zijn dan in de oven, dus houd de kip zelf goed in de gaten. Wanneer hij een bruin en krokant vel heeft, is de kip goed. Je bepaalt zelf of je pilav bij dit recept serveert.

5 Broodje lamsmerguez met chilikoolraapfriet en kerrie-truffelmayonaise
Archief Elle Eten

Sausage party! Comfort food kán dus healthy zijn, bewijst dit BBQ-recept. Voor dit gerecht grill je de lamsmerguez op de barbecue en de toppings maak je ernaast klaar. Je kunt zelf bepalen wat je op het broodje doet: jalapeñopepers, cheddar, zuurkool of huisgemaakte kerrie-truffelmayo. Alles erop en eraan is natuulijk het allerlekkerst.

6 Citroenkip met freekehsalade
Archief Elle Eten

Kip klaarmaken moet makkelijk zijn - mee eens? Dan is het fijn dat je dit gerecht even makkelijk op de barbecue in een braadslee maakt als in de oven. De smaak mag ook best een keer uitgesproken zijn. Dit gerecht met een huisgemaakte freekehsalade en citroenboter is dat zonder twijfel.

7 Baguettes met varkensfilet met salie en knoflook
Archief Elle Eten

Wie zegt dat de barbecue alleen voor avondeten is? Met dit recept maak je een weergaloos lunchbroodje zó op de barbecue. Na een uur garen combineer je de varkensfilet met salie, knoflook en een knapperige baguette. BBQ-vlees-fees(t).

8 Pulled pork met pittige coleslaw en zoete aardappel

Pulled pork is door het pekelen en de langzame bereiding zo mals dat je het uit elkaar kunt trekken (‘to pull’). Het vlees zet je op de dag van het etentje enkele uren in een matig warme barbecue, verder heb je er nauwelijks omkijken naar. De coleslaw kun je ook al een dag van tevoren bereiden, de smaak wordt er alleen maar lekkerder van.

Advertentie - Lees hieronder verder