7x Japanse recepten

En dan hebben we het dus niet over sushi, maar over een van deze smakelijke gerechten.

tofu recept
Isabel Boerdam, Vegabijbel

Bij de Japanse keuken denken veel mensen vooral aan sushi, meer het is veel meer dan dat. Met deze gerechten proef je Japan zoals je dat nog nooit eerder hebt gedaan.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Ramensoep
Getty Images

Ramen! Deze oorspronkelijk Japanse maaltijdsoep komt voor in verschillende gedaantes, met vlees, vis, groenten en zeevruchten. Dit recept is met Nibuta: een heerlijke gestoofde varkensrollade. Een echte aanrader dus als je op zoek bent naar Japanse gerechten.

2 Japanse gyoza dumplings
Recepten uit Tokyo

Dumplings zijn zachte gevulde deegpakketjes die worden gegeten als hapje of snack. Deze Japanse variant van gyozadeeg vul je met Chinese kool, ui en varkensgehakt. Ze worden in de pan gebakken, waardoor ze een mooi goudbruin velletje krijgen. Dit gerecht wil je geprobeerd hebben.

3 Matcha cake (groenetheecake)
Kookboek Recepten uit Tokyo

Matcha, je houdt ervan, of je haat het. En hou je ervan, dan hou je er vaak véél van, en moet je dit recept dus proberen. Het is een klassiek Japanse zoetigheid: de matcha cake. Uiteraard met de diepe smaak van groene thee en om het af te maken: witte chocolade.

4 Tonijnsalade met wasabi-dressing

Dit is misschien niet een origineel Japanse gerecht, maar de Japanse keuken heeft zeker invloed gehad op dit recept. Je maakt gebruik van wasabi, een typisch Japans ingrediënten dat al eeuwen in de keuken wordt gebruikt. Deze pasta koop je bij de Aziatische toko.

5 Pittige zoetzure aubergine met sushirijst
imsyndo/Lara Holmes

Asian style aubergine: met sojasaus, sperziebonen en sushirijst. Aangezien niet iedereen even getraind is in pittig eten kun je voor dit gerecht het beste de extra sojasaus en de rest van de chilipeper op tafel zetten. Zo bepaal je zelf hoe pittig je dit gerecht maakt.

6 Klassieke vegetarische Japanse ramen
Isabel Boerdam, Vegabijbel

Nog een recept voor Japanse ramen, maar dan een vegetarische variant. Dat maakt het gerecht zeker niet minder lekker, want het vlees vervang je met in hoisinsaus gemarineerde tofu. Die kun je het beste al een dag van te voren klaarmaken, zodat de smaken goed in de tofu kunnen trekken.

7 Misosoep
Getty Images

Dit recept voor zachte Japanse bouillon moet je ook eens proberen. Lekker met kombu van de Aziatische toko. Meer tijd of toch eens variëren? Voeg dan tofu, lente-ui of paddestoelen toe aan je gerecht.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder