6x Indonesische recepten

Al jouw favoriete Indonesische gerechten op een rij.

wat-te-eten-sambal-goreng-tempé
Sophia van den Hoek

De toko op de hoek uitgespeeld? Ga eens zelf aan de slag in de keuken. Duurt soms even, maar dan heb je ook wat. Zes opties voor het eten vanavond, van traditioneel Indonesische recepten, tot vernieuwend en Indisch materiaal.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Gelakte makreel met kaki en recept voor homemade sambal
Remko Kraaijeveld

Voor dit Indonesische recept geen sambal uit potje. Zelf sambal maken is zo gepiept en het voordeel is dat je de smaken naar je hand kunt zetten. Makreel wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken, deze vette vis kan wel een pittig pepertje hebben. En die zoete geparfumeerde kaki maakt het echt af.

2 Rösti kentang blado met gepocheerd ei en komijnzout
Remko Kraaijeveld

Ken je die Indonesische pikante frietjes? Tel daar onze liefde voor rösti bij op en voilà: Indo-rösti. Of krokante kruidige aardappelkoekjes, met al die toevoegingen mag het natuurlijk geen rösti meer heten, maar soit.

3 Gezouten kokos-karamelijs met pandanmeringue en grapefruit
Remko Kraaijeveld

Dit Indonesische recept is een uitdaging, maar de uitdaging meer dan waard. Je leest hier meer over pandan, dat wonderlijke groene goedje waaraan veel Aziatische desserts hun felle kleur danken. We maken er hier meringue mee. Gebruik daarvoor geconcentreerde pandanpasta (de meringue mag niet te nat mag worden). Van verse pandanbladeren draaien we een olie. Heb je dat ook meteen gedaan.

4 Kankung met hollandaise pepesan recept
Remko Kraaijeveld

Dat ze in Azië dol zijn op waterspinazie vinden wij niet gek. Wat is dat groen toch lekker. Probeer 'm met deze hollandaise pepesan en je kunt er geen genoeg van krijgen. Indisch koken hoeft zo moeilijk niet te zijn.

5 Sambal Goreng Tempé met boontjes
Sophia van den Hoek

Een van de populairste Indonesische gerechten en hoogstwaarschijnlijk een vast onderdeel van je toko-afhaal: sambal goreng tempé, mét boontjes natuurlijk. Met dit recept maak je het gerecht thuis, restaurantwaardig klaar.

6 Indonesische rendang
De mijne is de beste

Dit recept komt uit hét stoofvleesboek: 'De mijne is de beste'. En deze rendang met lente-ui en koriander is dan ook echt de beste die we ooit geproefd hebben. Het kost wat tijd, maar dan zet je ook een heerlijk gerecht op tafel. Een klassieker onder de Indonesische en Indische recepten.

Advertentie - Lees hieronder verder