10 x salades perfect voor de lente

Deze salades hebben al het groen van de lente.

tofu recept
Archief Elle Eten

Al het groen van de lente verzamelen. Het is tijd voor frisse lentesalade op het menu. Die maak je makkelijk met een van deze recepten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Nigella Lawsons frisse zalmsalade
Archief Elle Eten

Dit gerecht komt uit het kookboek Simply Nigella. Het is een van haar favoriete recepten en wij snappen helemaal waarom. Deze frisse lente salade is goed gevuld met wilde zalmfilets, avocado en pompoenpitten.

2 Roze lentesalade met biet, roodlof en gestoomde makreel
Carlfried Verwaayen

Deze roze salade wil je proberen deze lente. Niet alleen is het recept supersimpel, het is ook nog eens snel te bereiden en bovendien maak je gebruik van duurzaam gevangen vis. Alleen maar voordelen dus.

3 Oerbiet-perziksalade met burrata
Archief ELLE Eten

Voor dit recept gebruik je burrata, een Italiaanse kaas gemaakt van mozzerella gevuld met room. Burrata uit de Italiaanse provincie Barletta-Andria-Trani is bekend om de kwaliteit, en is dan ook aan te raden om te gebruiken bij dit recept. Je kunt burrata natuurlijk ook gewoon bij de supermarkt kopen.

4 Salade met gepaneerde tofu en salsa verde
Archief Elle Eten

Zet al je vooroordelen over ‘saaie’ tofu opzij en maak deze vega versie van Scaloppina alla Milanese (kalfsschnitzel). Vreselijk lekker in een salade met nieuwe aardappels, waterkers en een zurige salsa verde met olijven.

5 Groene blaadjes met radijs, gerookte makreel en sesamdressing
Archief Elle Eten

In deze salade vindt je lekker veel voorjaarsgroenten. Gerookte makreel in combinatie met postelein, raapstelen en radijs maakt dit de ultieme fris-lichte salade!

6 Salade van slaharten, appel en walnoten met sprotjes
Archief Elle Eten

Voor wie dag zegt tegen pizza, pasta en stamppot. Deze frisse, hartige salade met appel, walnoten en sprotjes is vol van smaak en bovendien een heus avondmaal voor in de lente.

7 Aardappelsalade met pancetta en feta

Dit recept voor aardappelsalade gaat net een stapje verder. Aan het klassieke recept voeg je pancetta, feta en waterkers toe, waardoor de salade een unieke smaak krijgt. Met dit gerecht ga je sowieso scoren bij je gasten deze lente.

8 Lente! Salade van knapperige groenten en geitenhangop
Carlfried Verwaayen

Radijs en groene asperges zijn ultieme lentegroenten en mogen dan ook niet missen in een voorjaarssalade. In dit recept combineer je deze knapperige groenten met huisgemaakte geitenhangop van geitenyoghurt. Die yoghurt is verkrijgbaar bij de supermarkt.

9 Salade met gegrilde courgette, edamame en feta
Receptbewerking: Tal Maes fotografie: Gareth Morgans / BBC

Voor deze salade serveer je gegrilde courgette met edamame en feta. Afgemaakt met gegrilde citroen, Dijon mosterd en muntblaadjes is dit een heerlijk fris gerecht dat je niet mag missen deze lente.

10 Voorjaarssalade met bottarga, gepocheerd ei en citrusdressing
Remko Kraaijeveld

Met deze salade zet je de lente op tafel. Voor dit gerecht wordt molsla gebruikt: de jonge bladeren van een paardenbloem. In het voorjaar staan de velden hier vol mee en daarom is dit recept perfect voor deze tijd van het jaar. Grijp je kans en maak deze salade met bottarga, gepocheerd ei en citrusdressing.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder