Goedkope recepten! 7x gerechten onder 5 euro

Goed eten hoeft niet duur te zijn.

image
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
1 Courgetti caprese
Ethan Calabrese

Gezond eten kan heel goedkoop zijn. Met dit recept voor courgetti caprese heb je een bord vol groente voor een koopje. Een spiraalsnijder hoeft je ook niet aan te schaffen. Je maakt courgetti heel gemakkelijk met deze tools uit je keukenla.

2 Pizza Marinara
sebasnooGetty Images

De pizza Marinara is de meest elementaire pizza. Met slechts vier ingrediënten - tomaat, knoflook, oregano en olijfolie - is dit een ontzettend goedkoop recept. Maar juist om haar heerlijke eenvoud wordt deze pizza geroemd. En voor eenvoud, betaal je in dit geval niet.

3 Risotto met chorizo en tuinbonen
Fotografie: Imsyndo/Philip Webb - Receptuurbewerking: Tal Maes

Bonen zijn het perfecte ingrediënt voor goedkope recepten. Ze zijn betaalbaar, vullend en natuurlijk ontzettend lekker. Om dit gerecht nog goedkoper te maken kun je beter gedroogde chorizo gebruiken.
Voeg de worst dan wel pas toe vlak voordat je de rijst toevoegt.

4 Tomatenpasta
Archief Elle Eten

Dit is het recept voor een heerlijk budget gerecht. Het heeft weinig ingrediënten, is heel snel te bereiden én toch zet je een gevarieerde maaltijd op tafel. Extra lekker met tomaten in zo veel mogelijk verschillende kleuren.

5 Rodelinzencurry met kokos

Met dit recept zet je een heel betaalbaar, maar vooral voedzaam gerecht op tafel. Linzen zijn rijk aan ijzer, vezels en eiwitten en daarom supergezond. Bovendien is deze curry ook nog eens simpel en snel. Heb je toch iets meer te besteden? Serveer er dan naanbrood bij.

6 Quiche met tomaat en basilicum
Getty Images

Een quiche is de ultieme goedkope maaltijd. Je kunt namelijk zo veel ingrediënten toevoegen als je wil. Voor dit recept zijn dat er lekker weinig: tomaat en basilicum. Less is more!

7 Penne met geitenkaas en walnoten
Getty Images

Geitenkaas en walnoten zijn een gouden combi, dat bewijst dit recept maar weer eens. Ze geven het gerecht veel smaak, waardoor je nog maar weinig ingrediënten hoeft toe te voegen. En dat is dan weer lekker goedkoop.

Advertentie - Lees hieronder verder