Lentekriebels? 8x recepten met voorjaarsgroenten

Proef de lente!

wat-eten-we-vanavond
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
1 Pizzette met asperges en lente-uitjes
Chien-Ju ShenGetty Images

Dé voorjaarsgroente bij uitstek mag natuurlijk niet missen van deze lijst. In dit recept serveer je asperges op huisgemaakte mini-pizzabodems, in combinatie met lente-uitjes en verse kervel. Hierna willen je tafelgenoten willen nooit meer anders.

2 Snelle tomatensalade met komkommer en cannellini-bonen
Claudia TotirGetty Images

De lente is het beste seizoen voor tomaten, en met dit recept met verschillende soorten tomaten kun je er lekker veel proeven. Ook komkommer is vanaf april weer in 't seizoen, dus dit gerecht is zeker een duurzame keuze.

3 Quiche met prei, ricotta en gruyère
The Picture Pantry/Lisovskaya NataliaGetty Images

Een quiche is altijd een goed idee, ook in de lente. Probeer vooral eens deze bijzondere variant met prei, ricotta en gruyère. De ricotta geeft de vulling een bijzondere textuur. De quiche kun je direct eten, maar lauwwarm is hij nog lekkerder.

4 Parelgortrisotto met spinazie en groene asperges
Archief Elle Eten

Heb jij weleens risotto van parelgort gemaakt? Dat is zeker het proberen waard! Vooral in combinatie met spinazie, groene asperges en ham. Dit recept kan overigens ook vegetarisch, serveer de parelgortrisotto dan met een gepocheerd eitje bovenop.

5 Geroosterde wortels met geitenkaas en granaatappel
Sima_haGetty Images

Wortel is het hele jaar te koop, maar alleen in het voorjaar en de zomer is ie uit Nederland verkrijgbaar. Voor dit gerecht serveer je warme geroosterde wortels met zachte geitenkaas en sappige granaatappelpitten. Maak het extra lekker in combinatie met warm platbrood of geroosterde kip.

6 Pasta met voorjaarsgroente
lois.slokoski.photographyGetty Images

Dit recept is lente in een pasta. Je vindt alle voorjaarsgroenten er in terug: aspergepuntjes, doperwten, wortels, voor ieder wat wils! En een tip: Voeg vlak voor het serveren plakken verse buffelmozzarella of zachte geitenkaas toe en een handje olijven of kapperappeltjes.

7 Risotto met doperwten en tuinbonen
Fotografie: Imsyndo/Myles New - Bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen

Je proeft de lente in deze risotto, dankzij de doperwten en tuinbonen. Bovendien geven ze het gerecht een extra bite. Neem de tijd voor dit recept; risotto heeft absoluut geen haast, en jij zou dat ook niet moeten hebben.

8 Groene blaadjes met radijs, gerookte makreel en sesamdressing
Claudia TotirGetty Images

Ook in deze salade vindt je weer lekker veel voorjaarsgroenten. Gerookte makreel in combinatie met postelein, raapstelen en radijs maakt dit de ultieme fris-lichte salade!

Advertentie - Lees hieronder verder