Heb je je afgelopen weekend uit lopen sloven met je pavlova, zit je met een overdosis eidooiers thuis. Weggooien is zonde en overbodig. Gebruik de dooiers bijvoorbeeld in een van de volgende recepten.
Mayonaise is natuurlijk hét recept voor overgebleven eidooiers. Bovendien is niets is zo lekker als friet met je zelfgemaakte saus. En mayo is niet alleen lekker bij een vette hap, het is ook hét geheime ingrediënt voor de beste chocoladetaart ooit.
Als je dit recept hebt geprobeerd, snap je waarom Italianen zoveel van hun moeder houden. Het is een intensief werkje, want zelf pasta maken vereist hartstochtelijk kneden, maar met echte pasta fresca zet je wel een indrukwekkende maaltijd op tafel.
Je kunt het jezelf ook iets makkelijker maken en gedroogde pasta kopen. Dan kun je het eigeel namelijk gebruiken voor de pastasaus. Met dit recept maak je de klassieker onder de klassiekers: pasta carbonara, met Parmezaanse kaas en pancetta, heerlijk Italiaans.
Voor wie al getraind is in het maken van verse pasta, is dit recept de volgende uitdaging. In zes stappen maak je volmaakte gnocchi. Perfect bij gestoofd rundvlees, lamsbout, kalfsvlees met olijven en tomaten, als tussengerecht of, waarom niet, als voorgerecht met je favoriete saus.
Fotografie Sophia van den Hoek, receptuur Karin Smit
Voor dit recept pocheer je de eidooiers eerst, voordat je de uitgeholde ui ermee vult. Serveer de ui met champignons, wortel, laurier en peterselie, voor de perfecte elegante hap of als chic voorafje.
6Cocktail van koolrabi met witte mieriksmayo en gebakken eidooier
Een eidooier kun je mixen, pocheren, maar dus ook bakken, zoals bij dit recept. Dat is wel even oefenen, want in de hitte van de strijd breekt een gebakken dooier nog wel eens. Voor dit deftige diner zonder vlees of vis, serveer je de gebakken eidooiers in cocktailglazen met koolrabi en huisgemaakte mieriksmayonaise.
Met dit recept gebruik je je overgebleven eidooiers én maak je de ultieme makkelijke snack voor onderweg of werk. Een echte lifesaver dus. Bovendien kun je er naast spinazie ook andere groenten aan toevoegen, vooral als die ook overgebleven zijn. Dat betekent dus eindeloos variëren.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io