Pasen is brunchen! 8 recepten voor bij de paasbrunch

We verzamelden 8 gerechten voor de perfecte paasbrunch met alles erop en eraan.

tulband-recept
Jeroen Niezen

De paasbrunch is het perfecte excuus om net even later uit bed te komen voor een tafel vol goeds. Laat je inspireren door deze ideeën óf tover deze gerechten op tafel tijdens Pasen. Met deze recepten zit je in ieder geval goed.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Vruchtgroente marbré met tomatenolie
Fotografie Sophia van den Hoek, receptuur Karin Smit

Paasbrunch ideeën: als marmer, dat is een marbré. Met lagen opgebouwd uit aubergine, courgette en paprika is deze variant met tomatenolie een kleurrijk spektakel. Dat is niet alleen fijn om naar te kijken, maar ook een feest om op te eten. Je eet hier met 12 man van.

2 Tony’s Chocolonely paasbananenbrood met gezoutenkaramelsaus

Op je paasbest voor je dag komen? Met deze showstopper gaat dat zeker lukken. De Tony’s Chocolonely paaseitjes, gezoutenkaramelsaus en de viooltjes maken dit bananenbrood helemaal klaar voor Pasen.

3 Corn cakes met groene appelsalsa
Fotografie Remko Kraaijeveld, tekst en receptuur Vanja van der Leeden

Mais en schaaldieren doen het vaak met elkaar. In een pan met crab boil dobberen kolven en kreeften genoeglijk naast elkaar, in Louisiana eet je corn cakes met rivierkreeft­ en cajunkruiden. Deze fusion corncakes staan voor de globetrotter die mais tegenwoordig is. En die salsa is zijn onmisbare reisgezel tijdens de paasbrunch.

4 Taartje met ei en truffel
Archief ELLE Eten

Perfect voor bij de paasbrunch, deze luxe taartjes met ei en truffel. Die zijn eigenlijk al hemels zonder de truffel, maar nóg lekkerder met. Pas op: misschien moet je het recept voor 8 stuks verdubbelen, want wij snaaien er gauw twee weg.

5 Veganistische kokos-limoentaartjes
Archief Elle Eten

Deze feestelijke taartjes komen uit het tweede kookboek van Gwyneth Paltrow. De kokos-limoentaartjes zijn veganistisch en glutenvrij. Voor iedereen!

6 Pancakes met ricotta en amandel
Archief Elle Eten

Het perfecte ontbijt voor een luie zondag, óf voor bij de paasbrunch. De ricotta verwerk je in het beslag van de fluffy pancakes. Daarna kleed je ze simpel aan met honing en amandel. Meer hebben ze niet nodig.

7 Fruitige tulband met limoenglazuur en gekonfijte citroen
Jeroen Niezen

Dit is een van die gerechten die een feestje op tafel zijn. Deze tulband zit vol gekonfijt fruit en decoreer je zelf met huisgemaakt limoenglazuur en zelf gekonfijte citroen. Wie snijdt de paastaart aan?

8 Romige aspergetaart met sinaasappel
Archief Elle Eten

Knapperig bladerdeeg, romige vulling en prachtige groene asperges: wat wil je nog meer? Deze platte lentetaart zet je tijdens de burnch met Pasen op tafel en snij je in zo veel stukken als dat je gasten hebt.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Alles voor Pasen