Pasen is brunchen! 8 recepten voor bij de paasbrunch

We verzamelden 8 gerechten voor de perfecte paasbrunch met alles erop en eraan.

Brunchen met Pasen? Graag! De paasbrunch is het perfecte excuus om net even later uit bed te komen voor een tafel vol goeds. Laat je inspireren door deze ideeën óf tover deze gerechten op tafel rond brunchtijd.

Van een heerlijke paastaart tot paaseitjes met truffel en pancakes. Met deze paasrecepten voor de brunch zit je in ieder geval goed.

Toch liever ontbijten? Dit zijn 10 leuke tips, ideeën en recepten voor het paasontbijt.

Paasbrunch! 8 recepten voor brunchen met Pasen


Advertentie - Lees hieronder verder
1 Tony’s Chocolonely paasbananenbrood met gezoutenkaramelsaus

Op je paasbest voor je dag komen? Met deze showstopper gaat dat zeker lukken. De Tony’s Chocolonely paaseitjes, gezoutenkaramelsaus en de viooltjes maken dit bananenbrood helemaal klaar voor Pasen.

2 Corn cakes met groene appelsalsa
Fotografie Remko Kraaijeveld, tekst en receptuur Vanja van der Leeden

Mais en schaaldieren doen het vaak met elkaar. In een pan met crab boil dobberen kolven en kreeften genoeglijk naast elkaar, in Louisiana eet je corn cakes met rivierkreeft­ en cajunkruiden. Deze fusion corncakes staan voor de globetrotter die mais tegenwoordig is. En die salsa is zijn onmisbare reisgezel tijdens de paasbrunch.

3 Taartje met ei en truffel
Archief ELLE Eten

Perfect voor bij de paasbrunch, deze luxe taartjes met ei en truffel. Die zijn eigenlijk al hemels zonder de truffel, maar nóg lekkerder met. Pas op: misschien moet je het recept voor 8 stuks verdubbelen, want wij snaaien er gauw twee weg.

4 Carrot cake met gember en pecan

Deze klassieker mag niet ontbreken op de tafel: de worteltaart of te wel carrot cake. De romige frosting is om je vingers bij af te likken en de pecannootjes geven de cake een lekkere bite.

5 Veganistische kokos-limoentaartjes
Archief Elle Eten

Deze feestelijke taartjes komen uit het tweede kookboek van Gwyneth Paltrow. De kokos-limoentaartjes zijn veganistisch en glutenvrij. Voor iedereen!

6 Pancakes met ricotta en amandel
Archief Elle Eten

Het perfecte ontbijt voor een luie zondag, óf voor bij de paasbrunch. De ricotta verwerk je in het beslag van de fluffy pancakes. Daarna kleed je ze simpel aan met honing en amandel. Meer hebben ze niet nodig.

7 Fruitige tulband met limoenglazuur en gekonfijte citroen
Jeroen Niezen

Dit is een van die gerechten die een feestje op tafel zijn. Deze tulband zit vol gekonfijt fruit en decoreer je zelf met huisgemaakt limoenglazuur en zelf gekonfijte citroen. Wie snijdt de paastaart aan?

8 Vruchtgroente marbré met tomatenolie
Fotografie Sophia van den Hoek, receptuur Karin Smit

Op zoek naar paasbrunch ideeën? Zoek het eens in een andere hoek en maak deze marbré. Als marmer, dat is een marbré. Met lagen opgebouwd uit aubergine, courgette en paprika is deze variant met tomatenolie een kleurrijk spektakel. Dat is niet alleen fijn om naar te kijken, maar ook een feest om op te eten. Je eet hier met 12 man van.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Alles voor Pasen