Dit is het kerstmenu van 2018

Kerstmis, nieuwjaar en welke andere gelegenheid dan ook - met dit ELLE Eten-menu barst de partij goed los, van de Pimm's met party crackers tot de walnotentaartjes aan toe.

image
Carfried Verwaayen

Met trots presenteren we: ons kerstmenu 2018. Hiermee barst die partij gegarandeerd goed los.

Voordat je gelijk aan de slag gaat: voorbereiding is het halve werk en testkoken scheelt een bos vol grijze haren. Zo weet je of je de gerechten überhaupt wel lekker vindt, bij elkaar passen, waar de pijnpunten liggen en wat je misschien wel wilt aanpassen.

Liever volledig vega? Check ons vegetarische kerstmenu!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Pimm's royale met party crackers
Carfried Verwaayen

Op-en-top Brits is dit makkelijke aperitief. Serveer het zodra je gasten binnen zijn en je hebt weer even wat tijd om de rest van het diner voor te bereiden.

2 Wilde zalm met geroosterde bieten, bleekselderijsalade en mierikswortelroom
Carfried Verwaayen

Een niet-zo-doorsnee variant van een feestelijk voorgerecht met zalm.

3 Kwarteltjes met druiven-dragonsaus en pastinaakpuree
Carfried Verwaayen

Niet meer vechten om het mooiste stuk wild - ieder zijn eigen kwarteltje in dit feestelijke hoofdgerecht.

4 Waterkerssalade met lof en gerookte amandelen
Carfried Verwaayen

Alle lof voor deze feestelijke salade met een lichte bitter. Dit lichte bijgerecht zet je zo op tafel en is een mooie frisse afwisseling met de vaak zware hoofdgerechten tijdens kerst.

5 Rodekool met port
Carfried Verwaayen

Winters en warm voor naast het hoofdgerecht. Deze klassieker met port doet het altijd goed. Heerlijk bij de kwarteltjes of een ander hoofdgerecht met vlees.

6 Walnotentaartjes
Carfried Verwaayen

Minitaartjes voor op de feesttafel. Serveer er een bolletje ijs of lepel gezoete mascarpone bij en je toetje is echt af. Wat dacht je van het lemoncurdijs met limoncello hieronder?

7 Lemoncurdijs met limoncello
Carfried Verwaayen

Lekker bij de feestelijke walnotentaartjes. Of gewoon zo als los dessert.

Advertentie - Lees hieronder verder