Wat moet ik eten vanavond? 20x makkelijk en snel recept

Heb je geen tijd om een recept te vinden dat naast lekker ook nog snel klaar is?

wat-te-eten-sambal-goreng-tempé
Sophia van den Hoek

Wie niet weet wat te eten, is bij ons aan het goede adres. Luidt bij jou echt elke dag de vraag: 'wat moet ik eten vandaag'? Dan zijn deze waanzinnig snelle avondeten-ideeën perfect. Amper werk, simpel als wat en binnen een handomdraai staan deze recepten vanavond op tafel. En daarna lekker neerploffen op de bank.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Pappardelle, paddestoelen en beurre noisette met porcini
Remko Kraaijeveld

Een herfstig gerecht, maar paddestoelen zijn er het hele jaar. Met cantharellen of shiitake: dit gerecht is hoe dan ook een knaller.

2 Chicken fajita bowl met bloemkoolrijst
Karly Campbell

Want een dieet zonder Mexicaans houden we niet lang vol. Bovendien: bloemkoolrijst is een goed alternatief voor rijst. Vol vitaminen en in een bowl zó lekker dat je vergeet dat je koolhydraatarm eet.

3 Roze salade met biet, roodlof en gestoomde makreel
Carlfried Verwaayen

Deze salade maak je met duurzaam gevangen vis. Wil je het gerecht snel op tafel hebben vanavond, kies dan voor voorgekookte bieten in het recept.

4 Sambal goreng tempé met boontjes
Sophia van den Hoek

Een van de populairste Indische gerechten en hoogstwaarschijnlijk een vast onderdeel van je toko-afhaal: sambal goreng tempé, mét boontjes natuurlijk. Met onderstaand recept maak je dit gerecht thuis, restaurantwaardig klaar.

5 Geroosterde bloemkoolsteaks met tahin en za'atar
Fotografie Remko Kraaijeveld

De Oosterse variant op de klassieke bloemkool met kaassaus. Een steak die hartstikke geschikt is voor vegetarisch avondeten.

6 Spaghetti alla carbonara
Getty Images

Dit idee voor vanavond is de klassieker onder de klassiekers. En een saus waar veel discussie over is: met of zonder room. Dit recept is uiteraard zónder room!

7 Snelle tomatenpasta
Eivissa the Cookbook

Chef-kok Anne Sjimonsbergen is de enige tomatenboer op Ibiza en teelt ruim 40 oude tomatenrassen. Haar simpele recept voor tomatenpasta is een mix van de traditionele en de hedendaagse Ibicenco-keuken.

8 Japanse gyoza dumplings
Recepten uit Tokyo

Een uit de pan gebakken Japanse dumpling, zalig als hapje of snack. Deze gyoza zijn gevuld met gegrild varkensvlees. Een simpel bijgerecht erbij en het eten voor vanavond staat op tafel.

9 Romige kaasomelet
Fotografie Sharyn Cairns/taverne agency - Bewerking receptuur Tal Maes

Deze romige kaasomelet is zo simpel. Zo snel. En zo lekker. Met genoeg eieren en kaas voor een flink exemplaar, voor een vullend avondeten lekker met een paar sneetjes brood.

10 Lasagne spinazie en ricottta
Archief Elle Eten

Met ricotta en parmezaan is dit een soort due formaggi-lasagne. Met spinazie. Eigenlijk gewoon een vegetarische lasagne dus. Even bakken, daarna stapelen en dan schuif je 'm de oven in.

11 Nigella Lawsons frisse zalmsalade
Archief Elle Eten

Een van de favoriete recepten van Nigella is deze zalmsalade en wij snappen helemaal waarom. De salade is het lekkerst met wilde zalm uit Alaska - maar variëren mag altijd.

12 Japanse ramensoep
Recepten uit Tokyo

De oorspronkelijk Japanse maaltijdsoep komt voor in verschillende gedaantes, met vlees, vis, groenten en zeevruchten. Deze eet je met Nibuta: gestoofde varkensrollade.

13 Simpel stoofpotje van venkel, kikkererwten en garnalen
Fotografie: Imsyndo/Myles New - Bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen

We hebben de neiging de garnaal altijd een fris en pittig sausje te geven, maar deze versie is perfect tijdens herfstig en regenachtig weer. Buienradar actief vanavond?

14 Wintersalade van met honing geroosterde groenten
Archief ELLE Eten

Wat moet ik eten vanavond... Gooi je overgebleven groenten in een braadslee óf koop netjes de ingrediënten en je avondeten is klaar. Oké, nog even de oven in. Maar ook de wachttijd is voorbij voor je er erg in hebt.

15 Sobanoedels met misodressing
Archief ELLE Eten

Sobanoedels zijn gemaakt van tarwe- en boekweitmeel. Sue Quinn’s kookboek ‘Salade Easy’ staat vol met makkelijke en licht verteerbare recepten. Waarvan deze Aziatisch geïnspireerde één van de lekkerste is.

16 Parelgortrisotto met spinazie en groene asperges
Archief Elle Eten

Heb jij weleens risotto van parelgort gemaakt? Now is your first time! Een recept met ham, maar heb je liever geen vlees? Serveer de parelgortrisotto dan met een gepocheerd eitje bovenop.

17 Chinese knoflookgarnalen in rodepepersaus met eiernoedels
Archief Elle Eten

Wat eten we vandaag? Een Chinees gerecht met pit. Vervang voor een vegetarische versie de garnalen voor shii-takes en paksoi.

18 Risotto met chorizo en tuinbonen
Fotografie: Imsyndo/Philip Webb - Receptuurbewerking: Tal Maes

De chorizo geeft deze risotto een volle en pittige smaak. Voor dit gerecht kun je het beste zachte, verse chorizo nemen, die je bij (Spaanse) delicatessenwinkels koopt.

19 Gegrilde zalm met citroen en tijm
Archief Elle Eten

Heerlijk frisse zalm met citrus en kruiden. Een van onze avondeten ideeën voor een zwoele zomeravond buiten, maar binnen kan ook. Vervang de zalmfilet eventueel door zeebaarsfilets met huid.

20 Pasta met tomaat, pittige worst en venkel
Archief ELLE Eten

Wat moet ik eten vanavond... wel, of je er nou bolognesesaus overheen gooit of tonijn; pasta kan altijd. Today's special is een heerlijke variatie op pasta: met tomaat, pittige worst en venkel.

Advertentie - Lees hieronder verder