Weekendklus! Zo maak je verse gnocchi

Perfect bij gestoofd rundvlees, lamsbout, kalfsvlees met olijven en tomaten, als tussengerecht of, waarom niet, als voorgerecht met je favoriete saus: de volmaakte gnocchi in 6 stappen.

gnocchi maken
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
1 Recept Gnocchi
Archief Elle Eten

Gnocchi - vooraf/erbij - Voor zes personen - 25 min bereidingstijd (plus 50 min in de oven)
1 kg kruimige aardappels
1 eidooier
3 el geraspte parmezaan
250 g bloem

2 Prik de aardappels
Archief Elle Eten

Verwarm de oven voor op 180ºC. Was en droog de aardappels en prik met een vork gaatjes in de schil. Leg ze 50 min op een rooster in de voorverwarmde oven.

3 Pureer de aardappels
Archief Elle Eten

Pel de aardappels en pureer ze in een passe-vite (roerzeef) of pureeknijper boven een kom.

4 Voeg parmezaan toe
Archief Elle Eten

Voeg eidooiers, parmezaan en beetje bij beetje de bloem toe.

5 Kneed tot een soepel deeg
Archief Elle Eten

Kneed het mengsel tot een soepel bloem toe als het te plakkerig is.

6 Verdeel het deeg in zessen
Archief Elle Eten

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 6 delen en maak van elk deel een rol van 2 cm Ø

7 Kook in ruim water
Archief Elle Eten

Snij de 6 rollen in stukjes van 1½ cm lengte en bestrooi licht met bloem. Kook de gnocchi in porties in een ruime pan met kokend water met zout. Reken op 1 à 2 min vanaf het moment dat het water weer kookt. De gnocchi zijn gaar als ze naar boven komen.

8 3 snelle sauzen erbij
Archief Elle Eten

Zomers: met tomaat
Halveer 500 g roma-tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Bestrooi met grof zeezout en grof gemalen peper en giet er ruim olijfolie en 5 el balsamicoazijn overheen. Rooster ca 45 min in een oven van 200ºC. Laat afkoelen en pureer. Schep de saus door de gnocchi. Schep er 125 g ricottadoor en bestrooi met verse basilicum.

Chic simple: met boter en salie
Verhit 50 g roomboter in een koekenpan tot de boter bruin is. Roer er 4 el fijngehakte verse salie door. Giet over de gnocchi. Bestrooi met nog wat (kleine) blaadjes salie en met grof gemalen zwarte peper. In het thema!

7 pasta's voor doordeweeks >

Klassiek: alla Romana
Smelt 50 g roomboter. Giet over de gnocchi en bestrooi met 75 g geraspte parmezaan.

Advertentie - Lees hieronder verder