1
Tomatensaus
Je moet er even geduld voor hebben, maar deze zelfgemaakte tomatensaus met oregano brengt je pasta naar een nieuw niveau.
Ga naar het recept >
2
Pesto
Hij is er in vele soorten en smaken, maar wij tippen er drie!
Rose pesto
Mix 100 g parmezaanse kaas, 2 tenen knoflook, 10 el tomatenketchup (of 7 a 8 el -puree), 200 ml olijfolie en 100 g pijnboompitten in de keukenmachine tot een egale massa. Voeg wat citroensap, versgemalen peper en een snufje zout toe.
Korianderpesto
Maak 4 tenen knoflook schoon en doe de teentjes samen met de ½ bos koriander, 4 el ongezouten pistaches, 6 el olijfolie, zout en peper in de keukenmachine. Meng een paar seconden tot een korrelige pesto.
Groene pesto
Rooster 2 el pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen. Stamp ze in een vijzel met wat zout tot grove stukjes. Voeg 250g basilicum met een paar blaadjes tegelijk toe en stamp ze in de vijzel tot een dikke pasta. Voeg 25g pecorino en 25g parmezaan toe en roer 300 ml olijfolie er geleidelijk door.
4
Pasta
Verse pasta maken is een van de meest bevredigende keukenklusjes op aarde. Neem die moeite. En je begrijpt meteen waarom Italianen zo van hun moeder houden.
Ga naar het recept >
5
Ingemaakte citroenen
In de Moors-mediterrane keuken en Arabische keuken is de ingemaakte citroen een onmisbaar ingrediënt. Je gebruikt het in stoofgerechten, maar ook in salades is de schil erg lekker, bijvoorbeeld met kip. Het citroenwater dat achterblijft in de pot is een goede smaakmaker in dressings. Het inmaken van de citroenen duurt lang – twee tot vier weken – maar is het wachten dubbel en dwars waard.
Ga naar het recept voor ingemaakte citroenen >
6
Pindakaas, pitten- en notenpasta
7
Jam
Nog een beetje vroeg in het jaar, maar jam maken is van alle vrouwtjetheelepelkarweitjes op aarde toch wel de meest bevredigende. Dit jamdossier vertelt je alles wat je moet weten – inclusief de negen basisregels én drie recepten. Belangrijk: schoon werken, goede voorbereiding en een goede timing
Ga naar ons jamdossier >
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io