7x snelle doordeweekse pasta

Wat we eten vandaag? Bam. Éen van deze 7 pasta's. Mag jij kiezen welke.

wat-te-eten-pasta
Remko Kraaijeveld

Wat we eten vandaag? Bam. Een van deze 7 pasta's. Mag jij kiezen welke. We hebben 7 snelle en makkelijke recepten voor je op een rij gezet. Goed voor elke avond, doordeweeks of weekend. Check ze gauw.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Snelle tomatenpasta
Eivissa the Cookbook

Dit is de ultieme pasta voor doordeweeks: het recept heeft weinig ingrediënten, is heel snel te bereiden én toch zet je een gevarieerde maaltijd op tafel. Extra lekker met tomaten in zo veel mogelijk verschillende kleuren.

2 Pappardelle, paddestoelen en beurre noisette met porcini
Remko Kraaijeveld

Bij deze pappardelle staat gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) in de hoofdrol. En dat zijn geweldige smaakbommen. Welke paddestoel de bijrol krijgt, is helemaal aan jou. Cantharellen of shiitake: dit gerecht is hoe dan ook een knaller.

3 Makkelijke pasta met knoflookroom en mesclun
Raffaella De Amicis / 500pxGetty Images

Voor deze smaakvolle pasta gebruik je knoflookroom en mesclun. Mesclun is een Franse slamelange bestaande uit verschillende jong geoogste bladgroenten, en maakt het gerecht heerlijk kruidig. Geen mesclun bij de hand? Rucola is een goede plaatsvervanger.

4 Tagliolini met zalm en ricotta
Anna KurzaevaGetty Images

Deze pasta met zalm, ricotta en courgette is goed voor doordeweeks én in het weekend. Doordeweeks maak je het gerecht gewoon volgens recept. En in het weekend maak je het net iets deftiger door een paar theelepels viseitjes toevoegen. Namaak kaviaar is hiervoor ook een goede optie.

5 Snelle pasta met asperges
Eugene MymrinGetty Images

Het is voorjaar en dat betekent koken met asperges. In deze pasta vind je zowel de witte als groene variant. Wat wil je nog meer? Heerlijk in combinatie met Parmezaanse kaas en piment d’Espelette.

6 Papardelle met artisjokken
Hussenot, PierreGetty Images

Dit recept voor pappardelle met artisjokken, Italiaanse braadworst en peterselie is niet allen supermakkelijk, maar ook superlekker. Je kunt dit gerecht overigens ook heel gemakkelijk vegetarisch maken: laat dan gewoon de Italiaanse braadworst weg.

7 Pasta met tomaat, pittige worst en venkel
LauriPattersonGetty Images

Today's special is een bijzonder variatie op pasta: met tomaat, pittige worst en venkel. Verse worst met specerijen zoals pepertjes, scherp paprikapoeder of komijn venkel vind je vaak bij Turkse en Marokkaanse slagers of supermarkten. Voor Italiaanse verse worst moet je bij Mediterrane winkels zijn.

Advertentie - Lees hieronder verder