Tropenrooster! Het is tijd voor een barbecue

Vanavond vroeg naar huis voor auberginesteaks, gegrilde portobello's of geroosterde kip met salsa verde. Want hé, de zon schijnt!

bloemkool
Archief ELLE Eten

Vanavond vroeg naar huis voor auberginesteaks, gegrilde portobello's of geroosterde kip met salsa verde. Want hé, de zon schijnt! Hierbij onze beste bbq-recepten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Corn cakes met groene appelsalsa
Fotografie Remko Kraaijeveld, tekst en receptuur Vanja van der Leeden

De trots van Louisiana deze maïskoekjes. De frisse salsa is onmisbaar.

2 Gepofte tuinbonen op houtskooltoast met tofucréme en salsa verde
Remko Kraaijeveld

Zo klaar, zomers én vegan. Wat wil je nog meer?

3 Spicy bloemkool van de barbecue
Archief ELLE Eten

Een gerecht met ballen uit het barbecueboek van Julius Jaspers.

4 Geroosterde kip met salsa verde
Getty Images

Salsa verde is een saus die zijn groene kleur te danken heeft aan de groene kruiden je ervoor gebruikt. En deze saus combineert heel goed met kip.

5 Jamaican jerk jackfruit met gegrilde perzik en green goddess-dressing
Remko Kraaijeveld

Je voelt je een green goddess bij het eten van dit gerecht.

6 Gegrilde portobello's met ricotta en pesto

Oh sweet portobello. Wat is deze grote paddestoel toch een prachtuitvinding. En gevuld helemaal een feestje.

7 Auberginesteaks met gerookte mango en scheutensalade
Remko Kraaijeveld

Opzij, vleesfans. Maak plaats op die barbecue voor dit veganistische gerecht.

Advertentie - Lees hieronder verder