Worst case scenario 5 recepten met worst

In de hoofdrol: worst. Spaanse chorizo, Britse toad in the hole, Poolse kabanos, Franse saucijsjes en Italiaanse worstjes met venkel. Met een pittige bijrol voor merguez.

risotto chorizo
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
1 Britse ‘toad in the hole’
Getty Images

In deze op-en-top Britse familieklassieker worden varkensworstjes in de oven in een beslag met verse kruiden gebakken. Het deeg rijst het beste als de olie en braadslee – voordat je het beslag toevoegt – zo heet mogelijk zijn. En let erop dat je de oven tijdens de eerste 20-25 minuten van het bakken niet opent!

Dit is het recept voor Britse toad in the hole >

2 Italiaanse grove soep met pasta en worst
Getty Images

Een handige maaltijdsoep voor als je met meer mensen bent. De Italiaanse worst geeft de soep een heerlijke volle smaak. Je kunt de worstjes voor het opdienen eventueel in plakjes snijden. Verse Italiaanse braadworstjes zijn meestal gemaakt van varkensvlees en bevatten venkelzaad en soms ook chilipeper. Ze zijn niet heel makkelijk te krijgen in Nederland, maar goede slagers hebben ze soms wel (vraag ernaar, misschien maakt de slager ze voor je). Als je ze niet kun vinden, kun je ook pittige merguez gebruiken (oa te koop bij Turkse slagers).

Zo maak je deze Italiaanse soep >

3 Risotto met chorizo en tuinbonen
Getty Images
4 Franse ovenschotel met saucijsjes
Getty Images

De knoflook en saucijsjes geven deze winterse ovenschotel een volle smaak.

Zo maak je deze Franse ovenschotel >

5 Rode kool met Poolse kabanos
Getty Images

‘Kabanos’ zijn dunne Poolse worstjes, gemaakt met gerookt varkensvlees en specerijen. Je kunt ze in Poolse winkels krijgen of online.

Ga naar het recept voor rode kool met Poolse kabanos >

Advertentie - Lees hieronder verder