Hap-slik-weg: 9x risotto anders

Niets troostenders dan een bord romige risotto. Gedoe? Welnee, het grote geheim is tender loving care: blijven roeren en lepel voor lepel de bouillon toevoegen.

risotto doperwten tuinbonen
Fotografie: Imsyndo/Myles New - Bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen

We all love risotto, maar de een is de ander niet. Van een traditionele risotto met groene asperges tot een Spaans georiënteerde met chorizo: dit zijn 9 lekkere risottorecepten. Ben jij er zo een en heb je nog nooit risotto gemaakt? Geen man over boord! Hier lees je een recept voor hoe je stap voor stap een killer basisrisotto maakt. Enne, pssst... Wil je jouw risotto extra romig maken? Gebruik dan dit geheime ingrediënt voor een romige risotto.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst

Een wel heel bijzondere variant, want deze risotto maak je zonder risotto rijst. Maar je mist 't niet hoor, hij is net zo romig als het origineel. En dat met bloemkoolrijst.

2 Citroenrisotto met tijm, gember en beurre noisette
FoodcollectionGetty Images

Wie zegt dat basic saai is? Dit is een vegetarisch recept uit de Italiaanse keuken van Mandali Retreat Center. Heer-lijk.

3 Parelgortrisotto met spinazie en groene asperges
Archief Elle Eten

Dit bijzondere gerecht maak je van parelgort. Liever vegatarisch? Skip het pekelvlees en serveer met een gepocheerd eitje bovenop.

4 Groene risotto
Archief Elle Eten

Fris en groen. Een feestje op je bord. Helemaal als je aan het einde veel groene kruiden toevoegt. Proberen hoor, deze groene risotto.

5 Pompoenrisotto met chorizo en postelein
Archief Elle Eten

Eén waarmee je indruk gaat maken. Chorizo, parmezaanse kaas en pompoen: beter dan deze combi gaat het niet worden.

6 Risotto met tuinbonen, doperwten en munt
Archief Elle Eten

Hij is goe-hoed. Deze risotto met tuinbonen, doperwten en munt is romig en fris tegelijkertijd. Een goede voor de zomer, maar nu die voorbij is kunnen we 'm net zo goed in de winter ook eten.

7 Risotto met coquilles

Niet de simpelste van het stel, maar deze is wel overheerlijk. Neem de tijd voor deze risotto, en dan bedoelen we voor zowel het bereiden als het opeten.

8 Risotto met geroosterde citroenen
Archief Elle Eten

Deze risotto geef je een bijzondere finishing touch met citroen van de grill. Liever vega? Gebruik dan groente- of uienbouillon.

9 Risotto met chorizo en tuinbonen

In twintig minuten staat dit lekkere eenpansgerecht, met tuinbonen (uit de vriezer!) en chorizo op tafel.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder