Hap-slik-weg: 12x risotto anders

Gedoe? Welnee, het grote geheim is tender loving care.

citroenrisotto met rozemarijn en pijnboompitjes
FoodcollectionGetty Images

Niets troostenders dan een bord romige risotto. Gedoe? Welnee, het grote geheim is tender loving care: blijven roeren en lepel voor lepel de bouillon toevoegen. We all love risotto, maar de een is de ander niet. Van een traditionele risotto met groene asperges tot een Spaans georiënteerde met chorizo: dit zijn 12 lekkere risottorecepten.

Ben jij er zo een en heb je nog nooit risotto gemaakt? Geen man overboord! Hier lees je een recept voor hoe je stap voor stap een killer basisrisotto maakt. Enne, pssst... Wil je jouw risotto extra romig maken? Gebruik dan dit geheime ingrediënt voor een romige risotto.

12 recepten voor risotto


Advertentie - Lees hieronder verder
1 Saffraanrisotto alla Milanese
Haarala Hamilton

Milanese risotto is een van de iconische gerechten uit het gebied Lombardije. Dit recept komt uit De Zilveren Lepel Classics. In Italië wordt Milanese risotto als eerste gang geserveerd, gevolgd door het hoofdgerecht, maar hij wordt ook wel geserveerd bij ossobuco als verwarmende winterse maaltijd.

2 Pompoenrisotto met gepofte knoflook
Hannes Vandenbroucke

Pompoenrisotto klinkt misschien te eenvoudig om écht lekker te zijn, maar het zijn de kleine, onontbeerlijke details die dit gerecht zo onweerstaanbaar maken.

3 Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst

Een wel heel bijzondere variant, want deze risotto maak je zonder risotto rijst. Maar je mist 't niet hoor, hij is net zo romig als het origineel. En dat met bloemkoolrijst.

4 Citroenrisotto met tijm, gember en beurre noisette
FoodcollectionGetty Images

Wie zegt dat basic saai is? Dit is een vegetarisch recept uit de Italiaanse keuken van Mandali Retreat Center. Heer-lijk.

5 Parelgortrisotto met spinazie en groene asperges
Archief Elle Eten

Dit bijzondere gerecht maak je van parelgort. Liever vegatarisch? Skip het pekelvlees en serveer met een gepocheerd eitje bovenop.

6 Groene risotto
Archief Elle Eten

Fris en groen. Een feestje op je bord. Helemaal als je aan het einde veel groene kruiden toevoegt. Proberen hoor, deze groene risotto.

7 Kip met kokkels, zwarte risotto en saffraanjus

Over deze zwarte rijst kun je een interessant verhaal ophangen tegen je gasten: venererijst, ook wel riso nerone genoemd, is een zwarte volkorenrijst, oorspronkelijk een keizerlijke dis uit China. De Aziatische rijst werd eind jaren negentig gekruist met een italiaanse rijstsoort. Venere-rijst heeft een nootachtige smaak en is rijk aan vezels, selenium en ijzer. Als je supermarkt hem niet heeft, koop je het bij de natuurwinkel. En in geval van hoge nood mag je gewone risottorijst gebruiken.

8 Pompoenrisotto met chorizo en postelein
Archief Elle Eten

Eén waarmee je indruk gaat maken. Chorizo, parmezaanse kaas en pompoen: beter dan deze combi gaat het niet worden.

9 Risotto met tuinbonen, doperwten en munt
Archief Elle Eten

Hij is goe-hoed. Deze risotto met tuinbonen, doperwten en munt is romig en fris tegelijkertijd. Een goede voor de zomer, maar nu die voorbij is kunnen we 'm net zo goed in de winter ook eten.

10 Risotto met coquilles

Niet de simpelste van het stel, maar deze is wel overheerlijk. Neem de tijd voor deze risotto, en dan bedoelen we voor zowel het bereiden als het opeten.

11 Risotto met geroosterde citroenen
Archief Elle Eten

Deze risotto geef je een bijzondere finishing touch met citroen van de grill. Liever vega? Gebruik dan groente- of uienbouillon.

12 Risotto met chorizo en tuinbonen

In twintig minuten staat dit lekkere eenpansgerecht, met tuinbonen (uit de vriezer!) en chorizo op tafel.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder