10x paasdessert! De lekkerste toetjes voor op de paastafel

Ieder nadeel heb zijn voordeel, want de afsluiter van het paasmenu is misschien wel het allerlekkerst.

pink-jelly
Imsyndo / Peter Cassidy

Ieder nadeel heb zijn voordeel. Het dessert is dan wel de laatste gang van een goed menu én blaast Pasen uit, maar is tegelijkertijd misschien wel de allerlekkerste gang... kijk maar eens.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Frambozensemifreddo met lavendelsiroop en dadelbiscuit

Deze luxe Italiaanse ijstaart doet het perfect als paasdessert. Je maakt 'm met bevroren yoghurt. De frambozen en lavendelsiroop zorgen voor een mooi gemarmerd effect.

2 Chocoladesoufflé met ganache van passievrucht en witte chocolade
Paola Holthausen

Peruaanse Paola Holthausen van foodblog Cravings in Amsterdam dronk liters passievruchtensap toen ze nog in haar geboorteland woonde. In de zomer maakte ze er smoothies van, met veel ijs. Maar vooral de combinatie met chocolade is favoriet en die combo kunnen zowel Paola als wij je niet onthouden.

3 Espresso met gemberroom en citroen
Archief ELLE Eten

Supersimpel en ideaal voor zij die geen uitgebreide afsluiter nodig hebben. Deze gemberroom met citroen tovert je toetje om tot een heus paasdessert.

4 Pavlova met rood fruit
Getty Images

Deze pavlova is het makkelijkste dessert op aarde, waarmee je ook nog eens hoge ogen scoort. Spectaculair en toch zo eenvoudig. Vertrouw ons!

5 Eccles cakes met kaas
Remko Kraaijeveld

Geen echte zoetekauwen over de vloer? Deze kruidige Noord-Engelse ‘cake’ met zwarte bessen en specerijen wordt traditioneel geserveerd met de brokkelige Lancashire-kaas. Drink er port bij. Niet zo’n bak zoet fruit, maar een lichtere tawny. Dat is veel eleganter bij kaas.

6 Chocolade-ijs met karamel-zeezout
Archief Elle Eten

Wat ons betreft mag overal een dikke laag karamel-zeezout op. Zie hier een variant met chocolade-ijs. Sla je nooit de plank mee mis. Extra lekker als toetje met wat noten erbij.

7 Nogaparfait met rozenroom
Archief Elle Eten

Ooit weleens zelf noga gemaakt? Het vergt wat voorbereiding - een klein beetje skills, maar met name wachttijd - maar dan heb je wel wat moois op tafel tijdens Pasen.

8 Sticky toffee cake met koffie en kardemom
Remko Kraaijeveld

Sticky toffee-fans móeten hun tanden er ooit eens in gezet hebben. Dit is eigenlijk een dubbele. De cake wordt namelijk eerst in de saus gedrenkt en er vervolgens mee overgoten. Als je daarmee geen indruk maakt als paastoetje...

9 Groot schuimdessert
Archief Elle Eten

Een andere variant op de pavlova van hierboven. Deze meringue kleed je aan met passievruchtroom. Een dessert dat niet te moeilijk is en ideaal voor grote groepen.

10 Pink Jelly
Archief Elle Eten

Dat klinkt een stuk chemischer dan het feestelijke toetje eigenlijk is. Je maakt de jelly namelijk gewoon van rabarber, niks geks. Toef slagroom erop et voilà: een paasdessert.

Advertentie - Lees hieronder verder