Van stoofpeertjes tot frambozen: 5x fruitige desserts voor Kerst

Zin in een fruitig dessert deze Kerst?

Pavlova met kweepeer en karnemelkcustard 
FOODSTYLING VANJA VAN DER LEEDEN, STYLING JUDITH RASENBERG, FOTOGRAFIE CARLFRIED VERWAAYEN

Zin in een fruitig dessert deze Kerst? Ga dan voor een dessert met klassieke stoofpeertjes of doe eens gek en ga voor aardbeien.

De perfecte afsluiter na een zwaar diner, omdat fruitdesserts - over het algemeen - een stuk minder zwaar zijn dan de klassieke desserts met veel room, chocolade en ga zo maar door. Betekent overigens niet dat ze minder lekker zijn.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Vanille-ijs met citrussalade en basilicumolie
Styling Eddy Frings – Foodstyling & receptuur Yolanda van der Jagt – Fotografie Petra Steenkamer

Less is more! Deze citrussalade serveer je met een bolletje vanille-ijs en basilicumolie, maar leent zich uitermate om mee te variëren. How about witte-chocolade ijs en vanille-olie? Of garneer met gekaramelliseerde pecannootjes!

2 Frambozensemifreddo met lavendelsiroop en dadelbiscuit
Credits: Fotografie: Carlfried Verwaayen Styling: Evelien Reich Receptuur: Kookclub Mon Chou Chous Foodstyling en receptbewerking: Vanja van der Leeden

Semifreddo betekent 'half bevroren' in het Italiaans en het gelijknamige dessert bestaat dan ook uit een variant op ijs die iets zachter is. Lekker met lavendelsiroop.

Je hebt overigens geen ijsmachine nodig voor dit recept. En heb je geen vorm zoals op de foto? Gebruik dan gewoon een cakeblik of brownievorm!

3 Pavlova met kweepeer en karnemelkcustard
Foodstyling Vanja van der Leeden, Styling Judith Rasenberg, Fotografie Carlfried Verwaayen

Deze variant op de klassieke pavlova is lekker fris-zoet. Ook leuk als individuele porties! En nee, die karnemelkcustard is niet moeilijk om te maken!

4 Trifle met stoofpeertjes en amandelcrunch
Archief Elle Eten

Wauw, wat een showstopper! Serveer deze trifle in een grote glazen schaal of een klassieke trifleschaal. Let bij het maken van de laagjes op hoe je de stoofpeertjes positioneert en maak 'm eventueel de dag van tevoren.

5 Roze frambozentaart

Is het geen plaatje? Deze frambozentaart met chocoladetaart is prachtig en niet al te machtig. Ook leuk in individuele porties of met aardbeien of bramen in plaats van frambozen.

Advertentie - Lees hieronder verder