Je moet je avocadopit bewaren en dit is waarom

Nieuwe planten kweken uit avocado, zoete aardappel en citroengras.

regrowth-kweek-groente-en-fruit
Westend61Getty Images

Nieuwe planten kweken uit avocado, zoete aardappel en citroengras: het kan, je moet alleen een beetje geduld hebben. Regrowth heet het fenomeen, en wij vertellen je hoe je het doet.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Romaine sla
Housing a Forest

Hup, gewoon de stomp in een bakje water zetten en gaan met die banaan.

Je leest de volledige instructies op Housing a Forest.

2 Gamber
Getty Images

Koop een stuk gember: let erop dat de gemberwortel onbeschadigd is en dat er vingervertakkingen met knopen aan zitten. Week de gember een nacht in een bakje met water. Vul een grote pot met potgrond, leg de gemberwortel met de knopen naar boven in de pot en bedek met een laagje aarde. Houd de aarde goed vochtig en heb veel geduld: het kan een jaartje duren voordat de gemberwortel klaar is voor de oogst.

Je leest de volledige instructies op Chiot's run.

3 Zoete aardappel
17 apart

Doormidden snijden, stokjes erin en hup met het afgesneden stuk in het water hangen. Na een paar weken in het zonnetje te hebben gestaan, groeien er stekjes uit de zoete aardappel. Als de stekjes ongeveer tien centimeter lang zijn, kun je ze verwijderen en in een glas met water zetten. Er groeien nu wortels uit de stekjes. Als deze wortels een centimeter lang zijn, kun je de stekjes in de aarde planten. Nu is het slechts een kwestie van water geven en afwachten of de zoete aardappel goed wil groeien.

De instructies kun je bekijken op 17 apart.

4 Knoflook
Getty Images

Wij horen bij de harde kern van knoflookliefhebbers. Blij verrast waren we toen we erachter kwamen dat we onze lookjes gewoon kunnen planten.

Je leest de volledige instructies op Tuinieren.

5 Citroengras
Getty Images

Hij speelt een uitstekende bijrol in zoete en hartige gerechten. En, het beste gedeelte: dit is een beginnersplant! Zoek in de toko wat vers citroengras, snijd de steel schuin af en zet de stengels in een glas water op de vensterbank. Binnen twee weken zie je wortels verschijnen: als deze groot genoeg zijn, kun je de stengels in de potgrond zetten. Houd de grond lekker vochtig, dan zal het citroengras snel nieuw blad produceren.

De instructies kun je bekijken op Green Delicious.

6 Ananas
Getty Images

Uit de prachtige kroon van de ananas kan een nieuwe vrucht groeien. Magisch toch?

Je leest de volledige instructies op 17 apart.

7 Avocado
Getty Images

Dit is next level-materiaal, maar als het je lukt heb je de rest van je leven gratis avocado’s. En wie wil dat nu niet? Verwijder de avocadopit voorzichtig uit het vruchtvlees en steek drie satéprikkers ongeveer een halve centimeter diep in de pit. Hang hem met z’n kontje in een glas water. Ververs het water het liefst elke dag.

Na twee tot zes weken komen er, als alles goed is gegaan, wortels uit de pit. Wanneer de stam 15 tot 17 centimeter lang is knip je hem bij tot 7 centimeter. Als de wortels dik genoeg zijn en er blaadjes verschenen zijn, kun je de avocadopit in de aarde planten. Laat de helft boven de grond uitsteken. Geef de plant om de dag of om de twee dagen een beetje water. Als de plant dertig centimeter hoog is, knip je de stengel terug naar vijftien centimeter. Blijf de plant regelmatig kleine beetjes water geven. Het duurt ongeveer vijf tot dertien jaar voordat je avocado’s kunt oogsten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder