Recept! 7x feestelijke glutenvrije voorgerechten

Kerst is een feest om samen te vieren.

Bietjes met perzik en burrata 
Elle Eten Archief

Kerst is een feest om samen te vieren. Dat betekent samen eten, inclusief coeliakies en glutenintoleranten. Met deze voorgerechten eet iedereen glutenvrij én bovenal ontzettend lekker

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Oerbiet-perziksalade met burrata
Archief ELLE Eten

Het aardse van de bietjes gecombineerd met het zoete van de perzik en de romige burrata: dit is het voorgerecht uit je dromen. Dat het glutenvrij én vegetarisch is, is een mooie bijkomstigheid!

2 Tartaar van tonijn en rivierkreeft met rucolamayonaise
Credits: Fotografie: Carlfried Verwaayen Styling: Evelien Reich Receptuur: Kookclub Mon Chou Chous Foodstyling en receptbewerking: Vanja van der Leeden Getty Images

Visliefhebbers aan tafel? Dan is deze tonijntartaar jouw go-to voorgerecht!

3 Eendenborst met pistachekorst pruimen-portsaus en courgetterol met quinoa
Credits: Fotografie: Carlfried Verwaayen Styling: Evelien Reich Receptuur: Kookclub Mon Chou Chous Foodstyling en receptbewerking: Vanja van der Leeden

Hoewel deze eendenborst een zalig hoofdgerecht is voor tijdens kerst, kan je er ook een kleinere portie van serveren als voorgerecht.

4 Salade met gegrilde courgette, edamame en feta
Gareth Morgans / BBC

Supersimpel, superlekker! En ook goed voor te bereiden.

Tip: wil je graag een gerecht met vis maken? Deze salade is ook zalig met (gerookte) zalm, Hollandse garnaaltjes of gamba's.

5 Vijgen met Parmaham en mozzarella
Archief Elle Eten

Als de salade hierboven supersimpel is, dan is dit gerechtje van vijgen met Parmahem en mozzarella extreem simpel. En ook nog eens waanzinnig lekker!

6 Frisse zalmsalade van Nigella Lawson
Archief Elle Eten

Zachte zalm, romige avocado en pittige waterkers... Heer-lijk! Overigens ook een fijn recept voor een brunch of lunch. Enne, maak altijd een extra grote portie, zodat je de volgende dag de restjes kan genieten.

7 Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst is de koolhydraatarme vervanger van gewone rijst en van nature glutenvrij. Fruit eerst een uitje en een teentje knoflook en voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe. Ook fijn omdat het minder zwaar op de maag ligt!

Advertentie - Lees hieronder verder