Voor Pasen! 7 gangen lentemenu

Vooruit met die lente, leve het groene seizoen.

 voorgerechten
Saskia van Osnabrugge, Annemieke Paarlberg, Yvette van Boven

Vooruit met die lente, leve het groene seizoen. ELLE Eten stelt samen met Yvette van Boven een voorjaarsmenu voor je samen om een hele dag mee door de dartelen. Voor een paasdiner of de eetclub, wij hebben er zin in.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Lauwwarme aspergesalade met dubbelgebakken soufflés
Lauwwarme aspergesalade dubbelgebakken soufflés

Ga naar het recept >

Tips & trucs:
> Koop asperges van niet veel meer dan een vinger dik – de witte asperges zijn inwisselbaar voor groene.
> Let er bij het koken van de asperges op dat de zachte kopjes niet kneuzen. Kook ze op heel zacht vuur in een ruime pan.
> Geen ramequins voor de soufflés? Dan heb je wellicht zo’n grote muffinbakvorm, net zo makkelijk.

2 Huisgemaakte bouillon met kervel
Archief Elle Eten

Ga naar het recept >

Tips & trucs:
> Vraag de slager om kalfsbotten en –schenkels.
> Bestel als je ze lastig kunt krijgen tijdig dragon en kervel voor de salade bij je groenteman.
> Als hij kans heeft om helemaal af te koelen, kun je de bouillon het gemakkelijkst onvetten. Maak hem dus ruim op tijd.

3 Lamskroon met gremolata
Archief Elle Eten

Ga naar het recept >

Tips & trucs:
> Lamskarbonades eet je meestal rosé, maar omdat ook het gehakt gaar moet zijn, moet je de lamskroon langer braden. Koop de lamsribben zo groot mogelijk, dan blijven ze het malst. Met een vleesthermometer kun je controleren of het gehakt gaar is: de kerntemperatuur moet 65°C zijn.
> Je kunt de slager als je wilt vragen om de lamskroon alvast voor je op te binden.

4 Bieslookaardappels met geitenkaas
Archief Elle Eten
5 Warme lentegroentesalade
Archief Elle Eten
6 Rabarbercompote met hangop
Archief Elle Eten

Ga naar het recept >

Tips & trucs:
> De hangop van het dessert moet een nacht hangen, dus begin op tijd. De rabarbercompote is ook lekkerder als je ’m een dag eerder maakt.
> De rabarbercompote is ook heel lekker als je – in de korte tijd dat ze in het seizoen zijn – een deel van de rabarber vervangt door kruisbessen. Je kunt de compote in het onwaarschijnlijke geval dat er iets overblijft zeker een week in de koelkast bewaren. Lekker met vanillevla of yoghurt. Of bak er een taartje mee.

7 Kletskoppen
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder