Recept! 5x lekkere puree met en zonder aardappel

Stamp ze tot moes!

Wortelpuree steranijs
Myles New / Imsyndo

Aardappelpuree, pompoenpuree, pastinaakpuree, knolselderijpuree… noem een groente of vrucht en hij is wel te pureren. Voor een beetje variatie in de Hollandse winterkeuken elf verschillende pureesoorten met recept.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Stamppotje van truffelaardappels en sjalottenjus
Carfried Verwaayen

Een bekend ras truffelaardappel is de Vitelotte Noir. Het hele jaar verkrijgbaar, langwerpig van vorm met een dikke, zwartpaarse schil. Het paarse vruchtvlees smaakt niet naar truffels – de naam verwijst naar het uiterlijk – maar is wat zoeter en nootachtiger dan gewone piepers.

2 De perfecte aardappelpuree

In slechts zeven stappen staat dit recept voor de perfecte aardappelpuree op tafel. En je kunt er eindeloos mee variëren!

3 Supersimpele pompoenpuree

Het basisingrediënt voor al je herfstige baksels is pompoenpuree. Deze veelzijdige puree draai je zó in elkaar.

4 Pastinaakpuree met kwarteltjes en druiven-dragonsaus

Deze puree is deel van een feestelijk hoofdgerecht, maar kan natuurlijk ook los. Volg stap twee van het recept om alleen de pastinaakpuree te maken.

5 Knolselderijpuree met mosterd

Deze puree van knolselderij smaakt perfect bij deze hartige taart: pie van pompoen en paddestoelen.

Advertentie - Lees hieronder verder