Aardappelpuree, pompoenpuree, pastinaakpuree, knolselderijpuree… noem een groente of vrucht en hij is wel te pureren. Voor een beetje variatie in de Hollandse winterkeuken elf verschillende pureesoorten met recept. Het ideale bijgerecht!
1
Stamppotje van truffelaardappels en sjalottenjus
Een bekend ras truffelaardappel is de Vitelotte Noir. Het hele jaar verkrijgbaar, langwerpig van vorm met een dikke, zwartpaarse schil. Het paarse vruchtvlees smaakt niet naar truffels – de naam verwijst naar het uiterlijk – maar is wat zoeter en nootachtiger dan gewone piepers.
2
De perfecte aardappelpuree
In slechts zeven stappen staat dit recept voor de perfecte aardappelpuree op tafel. En je kunt er eindeloos mee variëren!
3
Supersimpele pompoenpuree
Het basisingrediënt voor al je herfstige baksels is pompoenpuree. Deze veelzijdige puree draai je zó in elkaar.
4
Pastinaakpuree met kwarteltjes en druiven-dragonsaus
Deze puree is deel van een feestelijk hoofdgerecht, maar kan natuurlijk ook los. Volg stap twee van het recept om alleen de pastinaakpuree te maken.
5
Knolselderijpuree met mosterd
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io