10x vegetarische BBQ-recepten

Na deze vega BBQ valt zelfs de doorgewinterde carnivoor van zijn geloof.

vegetarische bbq recepten
Cape Malay cauliflower

Dankzij het lekkere weer staat de barbecue bij veel mensen regelmatig aan. Maar met al dat vlees is een dag vegetarisch eten helemaal geen slecht idee. Deze tien vegetarische BBQ-recepten bewijzen dat dat ook gewoon heerlijk is.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Watermeloen met burrata en basilicum

Het succes van watermeloen op de barbecue zit ’m in het goed op een rekje laten drogen en ’m op goed hoge temperatuur grillen. Pas op, want als de suikers eenmaal van het vuur proeven, gaat het razendsnel.

2 Bruschetta met geroosterde groenten
Receptuur & foodstyling: Ingmar Niezen - Styling: Mirjam van der Rijst - Fotografie: Harold Pereira

We love bruschetta en al helemaal deze variant met geroosterde groenten van de barbecue! Dit recept is vegetarisch, mits je de gamba's en chorizo achterwege laat. Dat is natuurlijk ook gewoon hartstikke lekker.

3 Cape Malay Cauliflower van de BBQ
Archief Elle Eten

In dit gerecht combineer je een icoon van de oer-Hollandse keuken met currykruiden uit specerijenknooppunt Kaap de Goede Hoop om een killer veggie roast te maken. Met een vleugje rook uiteraard.

4 Gegrilde portobello's met ricotta en pesto

Gegrilde portobello's: hét ultieme vega comfort food voor op de barbecue. De vulling van ricotta is lekker fris, en in combinatie met de pesto krijgt het een unieke smaak. Dit gerecht is het allerlekkerst geserveerd met een vers, knapperig brood.

5 Auberginesteaks met gerookte mango en scheutensalade
Remko Kraaijeveld

Deze vegetarische groentesteaks baden een nacht in een mengsel van Koreaanse barbecuesaus, tamarinde, gember, komijn en knoflook. Die marinade wordt straks een jus die tintelt van specerijen en smaken.

6 Gegrilde nectarines met burrata, rode peper en munt
Mèlanie Koelewijn

Haal alles uit de steenvruchten van dit seizoen met dit snelle maar o-zo fijne recept. Met het zoete van de nectarine en het pittige van de rode peper krijg je een unieke smaakcombinatie perfect voor bij een vega BBQ. De nectarine laat zich ook goed vervangen door bijvoorbeeld perzik, abrikoos of een combi.

7 Spicy bloemkool van de barbecue
Getty Images

Bloemkool, zonder papje of kaassaus, maar met een goede kruidenmayonaise. Lekker voorgegaard in de rook van de barbecue en afgemaakt met sriracha. Een perfect vegetarisch BBQ-gerecht, naar recept van Julius Jaspers.

8 Salade met gepaneerde tofu en salsa verde
Archief Elle Eten

Zet al je vooroordelen over ‘saaie’ tofu opzij en maak deze vega versie van Scaloppina alla Milanese (kalfsschnitzel). Vreselijk lekker in een salade met nieuwe aardappels, waterkers en een zurige salsa verde met olijven. Kom maar door met die vega barbecue.

9 Crostini met trostomaat
Archief ELLE Eten

Heb je een stokbrood waarmee je iemands hersenen zou kunnen inslaan? Geen zorgen, met dit recept met trostomaat leg je hem gewoon even op de barbecue, en dan kun je hem weer gebruiken. Goed als bijgerecht of late snack.

10 Gerookte tofu
Christian Fielden

Voor dit vegetarische recept nemen we stevige naturel tofu, ook wel firm of pressed tofu genoemd. Je moet er iets mee doen, dat betekent marineren of pekelen. Het meeste 'werk' zit 'm bij dit recept voor gerookte tofu in wachten - hij kan dus zelfs al bij de BBQ zelf geserveerd worden, in plaats van alleen voorbereid.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van BBQ