8x vegetarische BBQ-recepten

Na deze vega BBQ valt zelfs de doorgewinterde carnivoor van zijn geloof.

vegetarische portobello's
Tal Maes

Dankzij het lekkere weer staat de barbecue bij veel mensen regelmatig aan. Maar met al dat vlees is een dag vegetarisch eten helemaal geen slecht idee. Deze tien vegetarische BBQ-recepten bewijzen dat dat ook gewoon heerlijk is.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Pizza met mozzarella en rucola
Archief ELLE Eten

Wist je dat je heel goed pizza op de barbecue kunt maken? Gebruik een pizzasteen en zorg dat de barbecue loeiheet is.

2 Bruschetta met geroosterde groenten
Receptuur & foodstyling: Ingmar Niezen - Styling: Mirjam van der Rijst - Fotografie: Harold Pereira

We love bruschetta en al helemaal deze variant met geroosterde groenten van de barbecue! Dit recept is vegetarisch, mits je de gamba's en chorizo achterwege laat. Dat is natuurlijk ook gewoon hartstikke lekker.

3 Watermeloen met burrata en basilicum
ELLE Eten archief

Het succes van watermeloen op de barbecue zit ’m in het goed op een rekje laten drogen en ’m op goed hoge temperatuur grillen. Pas op, want als de suikers eenmaal van het vuur proeven, gaat het razendsnel.

4 Gegrilde portobello's met ricotta en pesto

Gegrilde portobello's: hét ultieme vega comfort food voor op de barbecue. De vulling van ricotta is lekker fris, en in combinatie met de pesto krijgt het een unieke smaak. Dit gerecht is het allerlekkerst geserveerd met een vers, knapperig brood.

5 Salade met gepaneerde tofu en salsa verde
Archief Elle Eten

Zet al je vooroordelen over ‘saaie’ tofu opzij en maak deze vega versie van Scaloppina alla Milanese (kalfsschnitzel). Vreselijk lekker in een salade met nieuwe aardappels, waterkers en een zurige salsa verde met olijven. Kom maar door met die vega barbecue.

6 Spicy bloemkool van de barbecue
Getty Images

Bloemkool, zonder papje of kaassaus, maar met een goede kruidenmayonaise. Lekker voorgegaard in de rook van de barbecue en afgemaakt met sriracha. Een perfect vegetarisch BBQ-gerecht, naar recept van Julius Jaspers.

7 Gegrilde miso-aubergine
De Bijbel van de Japanse keuken

Verslavend lekker door de zoet-hartige misosaus.

8 Crostini met trostomaat
Archief ELLE Eten

Heb je een stokbrood waarmee je iemands hersenen zou kunnen inslaan? Geen zorgen, met dit recept met trostomaat leg je hem gewoon even op de barbecue, en dan kun je hem weer gebruiken. Goed als bijgerecht of late snack.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder