5x Warme toetjes voor bij dit koude weer

Gloeiend fruit, smeuïge choco en hartverwarmende pudding: je ziet het in deze reeks oogstrelende toetjes.

Chocoladesouffle
Archief Elle Eten

Gloeiend fruit, smeuïge choco en hartverwarmende pudding: je ziet het in deze reeks warme toetjes. Perfect voor als het buiten koud en guur is, en je wel wat warmte kan gebruiken.

Tip: de meeste warme toetjes kan je goed voorbereiden, zodat je ze vlak voor het serveren alleen nog hoeft af te bakken of op te warmen. Denk bijvoorbeeld aan de soufflé met ganache van passievrucht en witte chocolade, waarvan je het beslag tot twee dagen van tevoren kan maken en in de koelkast in een spuitzak kan bewaren. Of wat dacht je van de peertjes met in zoete wijn gewelde zuidvruchten, die je maar liefst een week van tevoren al kan maken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Chocoladesoufflé met ganache van passievrucht en witte chocolade
Archief Elle Eten
2 Peertjes met in zoete wijn gewelde zuidvruchten

Simpel, maar ó zo goed. Lekker met een klodder (gezoete) crème fraìche of mascarpone.

3 Walnotentaartjes
Receptuur Tal Maes, foodstyling Oliver Knight, styling Judith Rasenberg, fotografie Carlfried Verwaayen

Wat is er lekkerder dan een diner afsluiten met een warm taartje, vergezeld door een lobbige klodder crème fraìche of bolletje smeltend vanille ijs?

4 Chocoladetaart zonder bloem
Getty Images

Dat er geen bloem in deze chocoladetaart zit zegt niets over de smaak. En geloof ons, hij is nog supermakkelijk om te maken ook!

5 Scandinavische kersensoep
Archief Elle Eten

Tot slot een minder bekend dessert uit het koude Noorden: Scandinavische kersensoep. Hiervoor verwarm je kersen (vers of uit de diepvries) met water, suiker, verse vanille en citroensap. Vervolgens verdik je de kersensoep met een Maizenapapje en serveer je het geheel met gezoete, lobbig geslagen room. Als dat geen dessert naar je hart is, weten wij het ook niet meer...

Advertentie - Lees hieronder verder