Easy being green: 7 recepten met groene asperges

Het summum van voorjaar, dat is toch zeker de asperge.

romige aspergetaart
Archief Elle Eten

Het summum van voorjaar, dat is toch zeker de asperge. Maar in het Kermitgroen is hij ook het summum van makkelijk. En snel. In een taartje, door de pasta of gewoon gebakken in roomboter – zeven keer asperges op z’n lentest.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Romige aspergetaart met sinaasappel
Archief Elle Eten

Deze lente moet je deze romige aspergetaart met sinaasappel proberen. Met dit recept maak je een heerlijke taart met knapperig bladerdeeg, een romige vulling en met een topping van prachtige groene asperges: wat wil je nog meer?

2 Pasta met asperges
Archief Elle Eten

Deze pasta is voor echte aspergeliefhebbers. Je gebruikt voor dit recept namelijk niet alleen groene, maar ook witte asperges. Die serveer je met een pasta naar keuze, Parmezaanse kaas en huisgemaakte basilicumsaus. Genieten!

3 Romige aspergesoep

Van deze romige, groene aspergesoep, afgetopt met dille en bieslook, blijf je opscheppen. In no time gemaakt en extra lekker in combinatie met een goedgevuld borrelbrood.

4 Bruschetta met asperges, ricotta en pancetta
Archief Elle Eten

Met dit gerecht kun je de hele dag genieten van groene asperges. Bruschetta's zijn namelijk niet alleen het perfecte voorafje, maar ook heel geschikt voor tijdens de lunch. Bovendien is het lekker, makkelijk en je kan er eindeloos mee variëren!

5 Parelgortrisotto met spinazie en groene asperges
Archief Elle Eten

Heb jij weleens risotto van parelgort gemaakt? Dat is zeker het proberen waard! Vooral in combinatie met spinazie, groene asperges en ham. Dit recept kan overigens ook vegetarisch, serveer de parelgortrisotto dan met een gepocheerd eitje bovenop.

6 Terrine van geitenkaas en groene asperges
Archief Elle Eten

Dit is het recept voor een vegetarische tegenhanger van de vleesterrine en zit bomvol groene asperges. Gemaakt van dunne asperges en geitenkaas serveer je deze terrine op dikke plakken volkoren brood met een groene salade, balsamicodressing en extra aspergepunten.

7 Zomerschotel met gegrilde groenten
Fotografie: Mickaeël Roulier

Voor deze zomerschotel serveer je een pasta naar keuze met gegrilde asperges, bosui en dunne plakjes coppa die parma, oftewel pancetta. Afgemaakt met een scheutje olijfolie, tijm of bonenkruid en mozzerella mag je dit recept niet missen deze zomer.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder