Chef's Special Langzaam geroosterd buikspek

Momenteel o-ve-ral te vinden op de menukaart: slow roasted buikspek.

Geroosterde buikspek
Archief Elle Eten

Momenteel o-ve-ral te vinden op de menukaart: slow roasted buikspek. Kun je ook prima thuis maken. En we doen er nog een paar winterse helden bij die ook zomaar op een menukaart hadden kunnen staan.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Langzaam geroosterde varkensbuik met knolselderij-peerpuree
Archief Elle Eten

Varkensbuik is eigenlijk gewoon doorregen spek. Dat klinkt misschien wat machtig, maar als je het langzaam in de oven gaart, druipt veel vet eruit en hou je een heerlijk en knapperig stuk vlees over. Zo maak je het >

Méér serieus gebraad? >

Meer recepten met wintergroente en knollen >

2 Vega! Geroosterde wortels met geitenkaas en granaatappel
Philip Webb/ Gareth Morgans

Dit gerecht met warme geroosterde wortels, zachte geitenkaas en sappige granaatappelpitten is lekker bij geroosterde kip. Maar je kunt het ook heel goed als vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen op tafel zetten. Ga naar het recept >

Méér feestelijke, vega gerechten >

3 Kipcurry
Philip Webb/ Gareth Morgans

Het specerijenmengsel voor deze curry maak je zelf en dat proef je! De saus is romig maar licht en bereid met yoghurt en amandelen. Ga naar het recept >

Méér curry's >
25 recepten met kip >

4 Indiase koolraapkoekjes
Philip Webb/ Gareth Morgans

De zachte smaak van koolraap is lekker in combinatie met pittige specerijen. Deze koekjes zijn een variant op pakoras, een Indiase snack die meestal wordt gemaakt met bloemkool en aardappel. Zo maak je dat >

Meer aardappelrecepten >

5 Warme roderijstsalade met zalm
Philip Webb/ Gareth Morgans

Rode rijst uit de Camargue heeft een zalige, nootachtige smaak. Je kunt Camargue-rijst bij natuurvoedingswinkels en delicatessenzaken krijgen. In plaats van rode rijst kun je de salade ook met gerst- of speltkorrels maken. Ga naar het recept >

Meer recepten met vis >

6 Vega! Linzensalade met groene groente
Philip Webb/ Gareth Morgans
7 Quiche met prei, ricotta en gruyère
Quiche met prei, ricotta en gruyère

De ricotta geeft de vulling een bijzondere textuur. De quiche kun je direct eten, maar lauwwarm is hij nog lekkerder. Zo maak je dat >

Zo maak je de perfecte quichebodem >
25 recepten voor hartige taart >

Advertentie - Lees hieronder verder