Roerbakken of wokken, eigenlijk is het allemaal één pot nat. Je gooit wat ingrediënten in een pan op hoog vuur en dan is het nog slechts een kwestie van minuten voordat je aan tafel kunt. Supersnel en makkelijk. Houden we van. Daarom hierbij drie ideeën voor wokgerechten.
Advertentie - Lees hieronder verder
1Chinese knoflookgarnalen in rodepepersaus met eiernoedels
Archief Elle Eten
Vervang voor een vegetarische versie de garnalen voor 100 g gesneden shii-takes en 1 gesneden kleine paksoi.
2Kankung (waterspinazie) met hollandaise pepesan
Remko Kraaijeveld
Dat ze in Azië dol zijn op waterspinazie vinden wij niet gek. Wat is dat groen toch lekker. Probeer 'm met deze hollandaise pepesan en je kunt er geen genoeg van krijgen.
3Tagliatelle met chilipompoen en ricotta
Fotografie: Imsyndo/Myles New - Bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
Een pasta in je wokpan. Terwijl de pasta gaar kookt, tref jij alvast voorbereidingen in de wok. Door elkaar mengen en aan tafel.