10x supersnelle visrecepten

Vanavond eten we een watervlugge vis!

kabeljauwhaasjes paprikahummus
Archief Elle Eten

Wat eten we vanavond? Nou, één van deze watervlugge vissen dus! De recepten zijn binnen twintig minuten klaar en ook nog eens ontzettend lekker. Eet smakelijk!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Frisse zalmsalade
Archief Elle Eten

Dit gerecht komt uit het kookboek Simply Nigella. Het is een van haar favoriete recepten en wij snappen helemaal waarom. Deze frisse salade is goed gevuld met wilde zalmfilets, avocado en pompoenpitten.

2 Kabeljauwhaasjes met smokey paprikahummus en zeekraalsalade
Archief Elle Eten

Dit recept is een kleine moeite, maar een groot succes. Met zachte vis, zoute pancetta en rokerige hummus zet je een indrukwekkend visgerecht op tafel. Extra lekker geserveerd met krokante aardappelschijfjes uit de oven.

3 Roze salade met biet, roodlof en gestoomde makreel
Carlfried Verwaayen

Deze kleurrijke salade is supersimpel, supersnel én wordt gemaakt met duurzaam gevangen vis. Wat houdt je nog tegen om dit recept te maken? Wij zien alleen maar voordelen.

4 Oeuf cocotte met gerookte forel en mierikswortelroom
Carlfried Verwaayen

Dit is hét recept voor een smakelijk ontbijt of lekkere lunch. Binnen twintig minuten zet je een eitje met gerookte forel en mierikswortelroom uit de oven op tafel. De oeuf cocotte eet je met soldaatjes.

5 Tagliolini met zalm en ricotta
Archief Elle Eten

Dit snelle recept voor tagliolini met zalm, ricotta en courgette maak je zo deftig als je zelf wil. Liefhebbers kunnen namelijk een paar theelepels viseitjes toevoegen. Namaak kaviaar is hiervoor ook een goede optie.

6 Linguine met garnalen
Archief Elle Eten

Wie houdt er nu niet van pasta met garnalen? Dat gerecht maak je makkelijk en snel met dit recept voor linguine met garnalen, basilicumolie en bosui.

7 Salade van slaharten, appel, walnoten en sprotjes

Voor wie even dag zegt tegen pizza, pasta en stamppot. Deze frisse, hartige salade met appel, walnoten en sprotjes is vol van smaak en bovendien een heus avondmaal.

8 Risotto met coquilles
Archief Elle Eten

Het is niet het meest gemakkelijke gerecht, maar deze risotto met Sint-Jakobsschelpen is wel overheerlijk. Neem de tijd voor het bereiden van de risotto, zorg dat de coquilles niet te gaar worden en dan smullen maar!

9 Chinese knoflookgarnalen in rodepepersaus met eiernoedels
bhofack2Getty Images

Dit snelle visgerecht met rodepepersaus en eiernoedels kan ook vega! Vervang hiervoor de garnalen voor honderd gram gesneden shii-takes en één gesneden kleine paksoi.

10 Tartaar van tonijn en rivierkreeft met rucolamayonaise
Credits: Fotografie: Carlfried Verwaayen Styling: Evelien Reich Receptuur: Kookclub Mon Chou Chous Foodstyling en receptbewerking: Vanja van der Leeden Getty Images

Zo heb je tonijn nog nooit gegeten! Deze tartaar van tonijn serveer je met rivierkreeft, kiemen en geroosterde sesamzaadjes. Dit recept wordt extra lekker met huisgemaakte rucolamayonaise.

Advertentie - Lees hieronder verder