Weekend! Even bijkomen van een hectische week. Het laatste dat je wil is lang in de keuken staan om wat lekkers te maken. Geen nood. Met deze recepten zet je binnen twintig minuten een lekkere weekendhap op tafel.
Advertentie - Lees hieronder verder
13x gezonde dips
Vrinda MaheshGetty Images
Dips zijn toch wel dé ultieme snelle hap. Deze drie dips - avocodip, krabdip, en guacamole - met maar een paar ingrediënten hoeft je alleen maar te combineren met chips.
2Crostini met trostomaat
Angus FergussonGetty Images
Voor de kaasliefhebber is er deze crostini met gorgonzola. Met maar vijf minuten onder de grill is dit hét recept voor een last minute snack.
3Met kruidenboter en parmezaan gegrilde sint-jakobsschelpen
Jérôme Bilic
Met dit recept kun je jezelf echt verrassen, want dit luxe recept met sint-jakobsschelpen is wel super snel klaar. Na twintig minuutjes kun je met deze show stopper écht indruk maken op je gasten.
4Spiesjes met parmaham
Archief Elle Eten
Deze klassier is misschien wel het makkelijkste hapje ooit. Het is alleen maar een kwestie van alle ingrediënten - brood, mozzarella en parmaham - op een spies.
5Toast met salami, bosui en rauwe tuinbonen
Getty Images
Zin in Italiaans? Probeer eens wat anders dan pizza. Je zet namelijk net zo snel deze goed gevulde toast met salami, bosui en rauwe tuinbonen op tafel. Buon Appetito!
6Vijgen met ham en mozzarella
Archief Elle Eten
Deze hap is gemakkelijk te maken maar toch overheerlijk. Je kunt de ingrediënten gewoon zo opeten, of ze gebruiken in een frisse salade van rucola, tomaten, gegrilde paprika en basilicum, met een dressing van olijfolie en balsamico-azijn.
7Pizzette met asperges en lente-uitjes
VadimZakirovGetty Images
Serveer dit en je tafelgenoten willen nooit meer anders. Deze kleine pizza - oftewel pizzette - is een vegetarische variatie die eens wat anders is dan een margherita.
8Gekarameliseerde coquilles met limoensaus
bhofack2Getty Images
Je zou het bijna niet geloven, maar deze gekarameliseerde coquilles met limoensaus staan binnen twintig minuten op tafel. Het kan zo als hapje worden gegeten, maar is ook goed te combineren met roergebakken Chinese paksoi.