8 feestelijke voorgerechten

Maak de blits met een van deze feestelijke voorgerechten. We hebben maar liefst 17 recepten op het menu, vlees, vis en vegetarisch.

Dungeschaafde gele bieten carpaccio
RECEPTUUR TAL MAES - FOTOGRAFIE CARLFRIED VERWAAYEN - STYLING EVELIEN REICH - FOODSTYLING OLIVER KNIGHT - MET DANK AAN SLAGERIJ CHATEAUBRIAND.NL EN FJALAR GOUD

Maak de blits met een van deze feestelijke voorgerechten. We hebben maar liefst 8 recepten op het menu, vlees, vis en vegetarisch. Meer inspiratie gewenst? Klik dan hier voor 6 feestelijke soepen als voorgerecht.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Dungeschaafde gele bieten met venkel, kappertjes en zalm
Archief Elle Eten

Kleurrijk, licht en vol van smaak. Dat is deze carpaccio van gele bieten met venkel, kappertjes en zalm. Alsof je in een restaurant aan het dineren bent, maar dan thuis.

2 Misosoep

Misosoep is stiekem hartstikke makkelijk om te maken, maar als je de Japanse soep serveert in mooie schaaltjes ziet het er meteen feestelijk uit.

Garneer met vers garnituur als dun gesneden bosui, stukjes gedroogd zeewier, chili olie en blokjes tofu.

3 Kruidige rodekoolsoep met gember

Rodekoolsoep is nog zo'n makkelijke showstopper. Het kleurcontrast met de room bovenop doet het gelijk sjiek ogen.

4 Taartje met ei en truffel
Archief ELLE Eten

Wat schreeuwt meer feest dan truffel? Juist... Deze taartjes met ei en truffel zijn dan ook het ideale voorgerecht of amusehapje. Extra lekker met verse truffel, maar truffeltapenade volstaat ook!

5 Oeufs en meurette

Een variant op de bekende eggs benedict is oeufs en meurette, met een zalige rode-wijnsaus. Lekker als voorgerecht!

Tip: pocheer de eitjes in bijna-kokend water.

6 Kruidensalade met rode basilicum, ingemaakte bietjes en druiven

Een kruidensalade klinkt misschien wat gek, maar is het perfecte voorbeeld van een feestelijk (voor)gerecht. Een typisch gevalletje weinig moeite, veel impact!

7 Bresaola-ricottarolletjes met knoflookolie
Fotografie Jean-Claude Amiel - bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen

Ken je bresaola (spreek uit als ['bree-sau-la]) al? Dit Italiaanse vleeswaar bestaat uit gedroogde ossenhaas en heeft iets weg van een kruising tussen runderrookvlees en gedroogde ham. Vol smaak en zalig met romige ingrediënten als mayonaise, kaas en... ricotta!

8 Tartaar van rauwe en in Pernod gemarineerde zalm

We kennen allemaal de combinatie zalm + avocado, maar wat dacht je van Pernod met rauwe zalm? Juist. Lekker anijzig!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Voorgerechten