10 feestelijke voorgerechten

Maak de blits met een van deze feestelijke voorgerechten. We hebben maar liefst 10 recepten op het menu, vlees, vis en vegetarisch.

Maak de blits met een van deze feestelijke voorgerechten. We hebben maar liefst 10 recepten op het menu, vlees, vis en vegetarisch. Meer inspiratie gewenst? Klik dan hier voor 6 feestelijke soepen als voorgerecht.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Dungeschaafde gele bieten met venkel, kappertjes en zalm
Archief Elle Eten

Kleurrijk, licht en vol van smaak. Dat is deze carpaccio van gele bieten met venkel, kappertjes en zalm. Alsof je in een restaurant aan het dineren bent, maar dan thuis.

2 Romige burrata met gekaramelliseerde paddestoelen, cavolo nero en spicy boter

De combinatie van koele burrata met warme paddestoelen en spicy boter maakt dit een verrassend recept. Op het bord vermengt de romige kaas zich met de sappen van de groente, en het resultaat is heerlijk. Het gerecht is ook nog eens snel klaar. Eenvoud op z’n best.

Burrata met cavolo nero en paddestoelen

3 Taartje met ei en truffel
Archief ELLE Eten

Wat schreeuwt meer feest dan truffel? Juist... Deze taartjes met ei en truffel zijn dan ook het ideale voorgerecht of amusehapje. Extra lekker met verse truffel, maar truffeltapenade volstaat ook!

Taartje met ei en truffel

4 Tartaar van tonijn en rivierkreeft met rucolamayonaise
Credits: Fotografie: Carlfried Verwaayen Styling: Evelien Reich Receptuur: Kookclub Mon Chou Chous Foodstyling en receptbewerking: Vanja van der Leeden

Ook zo gek op tonijntartaar? Dit gerecht maak je met zowel tonijn als rivierkreeftjes, met smakelijke zeewiersalade en rucolamayonaise erbij.

Tonijntartaar met rivierkreeft

5 Briochekrans met cranberry, geitenkaas, Parmaham en salie
Jeroen van der Spek

Deze prachtige briochekrans heeft alle smaken van kerst en geeft je tafel een feestelijke touch. Het maken van het deeg kost wat moeite, maar het is ontzettend lekker en je kunt het van tevoren doen. Serveer bij een kaasplateau of op zichzelf, eventueel met een knapperige winterse salade van radicchio erbij.

Briochekrans

6 Gegrilde coquilles Saint-Jacques met lardo en gesmoord groen

Dit voorgerecht met coquilles is als een kleine versie van de beroemde surf and turf. De smeltend zachte lardo op de lichtzoete coquille wordt afgemaakt met een beetje shisoboter. De smaak van shiso laat zich omschrijven als een combi van venkel en munt. Gedroogde paarse of groene basilicum is een geschikt alternatief.

Voorgerecht met coquilles

7 Bresaola-ricottarolletjes met knoflookolie
Fotografie Jean-Claude Amiel - bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen

Ken je bresaola (spreek uit als ['bree-sau-la]) al? Dit Italiaanse vleeswaar bestaat uit gedroogde ossenhaas en heeft iets weg van een kruising tussen runderrookvlees en gedroogde ham. Vol smaak en zalig met romige ingrediënten als mayonaise, kaas en... ricotta!

Bresaola-ricottarolletjes

8 Zalmtartaar met pernod

We kennen allemaal de combinatie zalm + avocado, maar wat dacht je van Pernod met rauwe zalm? Juist. Lekker anijzig!

Zalmtartaar

9 Aardpeersoep met vanille, Hollandse garnalen en aardpeerchips
Remko Kraaijeveld

Aardpeer, ook wel topinamboer genoemd, en vanille zijn een match made in heaven. Deze soep kun je als voor- of tussengerecht serveren. Hij is perfect voor te bereiden.

Aardpeersoep met Hollandse garnalen

10
Scala photography, Nuenen
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Voorgerechten