Feestelijk vega! 10x sierlijke vegetarische recepten

Doe eens wild en serveer vlees noch vis bij je feestdiner. Met 10 gangen feestelijk vega kan het braadstuk echt wel overboord.

Doe eens wild en serveer vlees noch vis bij je feestdiner. Met 10 gangen feestelijk vega kan het braadstuk echt wel overboord. geloof ons: niemand die het mist!

Tip: de meeste carnivoren missen de herkenbare rijke, donkere smaak van vlees. Je kunt hen een beetje foppen met ingrediënten vol umami, ofwel hartigheid. Denk bijvoorbeeld aan hard gebakken paddenstoelen, een jus op basis van miso of zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas.

Speel met smaken en ingrediënten. Zo verras je je gasten én jezelf!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Romige burrata met gekaramelliseerde paddestoelen, cavolo nero en spicy boter

Officieel niet vegetarisch, maar als je de ansjovis weglaat wel.

2 Tajine van kikkererwten, spruiten en kastanjes
Fotografie: Jeroen Niezen – receptuur & foodstyling: Claartje Lindhout

Spruiten zijn bijna een must tijdens kerst en dit recept met kastanjes is dan ook een echte kersttopper.

Koken met kastanjes! Meer recepten >

3 Pappardelle, paddestoelen en beurre noisette met porcini
Remko Kraaijeveld

Een blik op dit gerecht en je vergeet meteen dat je vega eet. Boy o boy, de smaken van dit pastarecept exploderen in je mond!

4 Kruidensalade met rode basilicum, ingemaakte bietjes en blauwe druiven

De kruidensalade met ingemaakte bietjes en blauwe kaas is hartig, licht en fris tegelijk. Perfect voor tijdens een diner waar je steevast rollend van naar huis gaat.

5 Artisjoksoep met korianderolie en kaaswafels
Fotografie Carlfried Verwaayen - Styling Marjolein Vonk - Food styling Claartje Lindhout - Recepten Tal Maes

Soep van artisjokken? Hell yes!

6 Tarte Tatin van pompoen met vanille-cantharellen en krokante hazelnoten
Remko Kraaijeveld

Een hartige tarte tatin, daar wordt iedereen blij van. Deze variant is met pompoen, vanille-cantharellen en hazelnoten. Yum!

7 Pompoenrisotto met gepofte knoflook
Hannes Vandenbroucke

Pompoenrisotto klinkt misschien te eenvoudig om écht lekker te zijn, maar het zijn de kleine, onontbeerlijke details die dit gerecht zo onweerstaanbaar maken. Het wat extra tijd nemen voor het roosteren van de noten en pompoen, het toevoegen van verse kruiden en het gebruik van kwaliteitsingrediënten zoals goede gezouten boerenboter, lekkere bouillon en gerijpte Parmigiano Reggiano, maken het verschil.

8 Wellington met stilton, snijbiet en walnoten

Tot slot de showstopper van de avond: Wellington met stilton (kaas), snijbiet en walnoten. Mamma mia, dit is goooooed!

9 Pittige quinoa met paddestoelen, cavolo nero en kastanjes
Getty Images
10 Kruidige rodekoolsoep met gember

Simpel en smaakvol.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder