6x voorgerecht: feestelijke soepen

De soep is bij je kerstdiner meestal geen showstopper, maar met deze feestelijke varianten brengen we daar verandering in. Perfect als voor- of tussengerecht: soep met flair!

De soep is bij je kerstdiner meestal geen showstopper, maar met deze feestelijke varianten brengen we daar verandering in. Perfect als voor- of tussengerecht: soep met flair! Nog meer inspiratie nodig? Klik hier voor 8 andere feestelijke voorgerechten.

Tip: maak soep minus het garnituur dagen of weken van tevoren en vries in. I-de-aal voor Kerst!

Tip 2: al deze soepen kan je vegetarisch maken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Geroosterde tomatensoep met basilicum

Deze geroosterde tomatensoep met basilicum is misschien eenvoudig, maar alles wat we nodig hebben op een koude dag. Door de tomaten van tevoren – met knoflook – te roosteren, geef je ze een extra intense smaak.

Tip: serveer met een broodje gesmolten kaas om er lekker in te dippen. Wil je de soep veganistisch? Laat dan enkel de Parmezaanse kaas en crème fraîche weg uit het recept et voilà.

2 Artisjoksoep met korianderolie en kaaswafels
Elle Eten

Wist je dat je van artisjokken ook soep kan maken? Dit recept is extra lekker, met homemade korianderolie en hartige kaaswafels.

3 Aardpeersoep met vanille, Hollandse garnalen en aardpeerchips
Remko Kraaijeveld

Aardpeer, ook wel topinamboer genoemd, en vanille zijn een match made in heaven. Het zalvende van de aardpeer en de zoete zweem van vanille, elke hap is als een zwierige wals. Deze soep kun je als voor- of tussengerecht serveren. Hij is perfect voor te bereiden.

Aardpeersoep

4 Kastanje-paddestoelsoep met pancetta en waterkers
Elle Eten

Kastanjes + paddestoelen zijn een match made in heaven, en al helemaal in deze soep. Lekker herfstig!

Tip: koop de kastanjes bij de groentejuwelier of delicatessenzaak. Wil je de soep vega maken? Vervang dan de pancetta door op hoog vuur gebakken wilde paddenstoelen.

It's beginning to smell a lot like... Christmas!

5 Pittige wortelsoep met kokos en gember
Elle Eten

Ideaal voor als je een griepje onder de leden hebt of gewoon zomaar.

6 Rokerige hoemoessoep met polpo en gesmolten paprikaboter
Receptuur Vanja van der Leeden, fotografie Carlfried Verwaayen, styling Judith Rasenberg

Last but not least een Midden-Oosters soepje met geweldige polpo als topping. Jam!

Tip: vega maken? Vervang de polpo door krokant gebakken kikkererwten!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Voorgerechten