10x makkelijke vegetarische recepten

Deze recepten bewijzen dat je best zonder vlees en vis kunt. Hier 10 makkelijke en snelle vegetarische recepten.

Pea Pasta
Thorsten SuedfelsGetty Images

Deze recepten bewijzen dat je best zonder vlees en vis kunt. Hier 10 makkelijke en snelle vegetarische recepten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Wintersalade van met honing geroosterde groentes
Archief ELLE Eten

Salades zijn niet alleen lekker in de zomer. Ook in de winter kan een salade een fijne afwisseling zijn naast alle soepen en stamppotten. Deze winterse salade is rijkelijk gevuld met pompoen, pastinaak en een kruidige dressing.

2 Pittige zoetzure aubergine met sushirijst
imsyndo/Lara Holmes

Asian style aubergine: met sojasaus, sperziebonen en sushirijst. Zet extra sojasaus en de rest van de chilipeper op tafel en bepaal zelf hoe pittig je dit gerecht maakt.

3 Rodelinzencurry met kokos
Archief Elle Eten

Deze rodelinzencurry met kokos is makkelijk, snel én lekker, wat wil je nog meer? Ook kun je met dit gerecht veel variëren, het is namelijk te combineren met brood, naan of witte rijst.

4 Penne met geitenkaas en walnoten

Klaar in een wip, deze penne met zachte geitenkaas en walnoten, die even makkelijk als lekker is. Alles kan namelijk zó bij elkaar in één pan.

5 Tajine van kikkererwten, spruiten en kastanjes
Jeroen Niezen

Deze vegetarische tajine is goed gevuld met kikkererwten, spruiten en kastanjes en wordt gecombineerd met eekhoorntjesbrood. Geen eekhoorntjesbrood verkrijgbaar? Ook andere stevige paddestoelen kunnen gebruikt worden voor dit recept, zoals cantharellen of portobello’s.

6 Parelgortsalade met kikkererwten en pompoenpitten
Archief Elle Eten

Deze vega parelgortsalade is uitstekend om zelf naar hartenlust op te variëren. Vervang de kikkererwten door linzen of zwarte bonen, of maak de salades zomers met reepjes courgette en paprika.

7 Geroosterde bloemkoolsteaks met tahin en za'atar
Remko Kraaijeveld

Met bloemkool, tahin en za’atar maak je deze Oosterse groentesteaks. Op een warm pitabroodje creëer je een bijzondere maaltijd.

8 Sobanoedels met misodressing
Archief ELLE Eten

Deze salade met sobanoedels, gemaakt van tarwe- en boekweitmeel, komt uit het kookboek ‘Salade Easy’ van Sue Quinn.
Dit kookboek staat vol met makkelijke en licht verteerbare recepten. Deze Aziatisch geïnspireerde salade is één van de lekkerste.

9 Tagliatelle met chilipompoen en ricotta
Fotografie: Imsyndo/Myles New - Bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen

Met dit recept van Jetty Peters serveer je tagliatelle met chilipompoen en ricotta. De pittige, met chilipeper gekruide flespompoen is de perfecte vleesvervanger.

10 Falafel met kruidencouscous, hummus Ras el Hanout en Choriatikisalsa

Met dit simpele recept met kruidencouscous, hummus Ras el Hanout en Choriatikisalade, staat binnen een mum van tijd een lekker gerecht op tafel. Voor een spicy variant kun je ook pittige falafel gebruiken.

Advertentie - Lees hieronder verder