10x makkelijke vegetarische recepten

Deze recepten bewijzen dat je best zonder vlees en vis kunt.

wat te eten pasta
Remko Kraaijeveld

Deze recepten bewijzen dat je best zonder vlees en vis kunt. Hier tien makkelijke en snelle vegetarische recepten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Vegan pho met shiitake
Living the Green Life

Pho is een Vietnamese noedelsoep. Oorspronkelijk wordt hij gemaakt met witte, platte rijstnoedels en vaak met vlees, maar Living The Green Life verzon deze vegan variant, die tevens vezelrijker is en lekker vol zit met groenten.

2 Pittige zoetzure aubergine met sushirijst
imsyndo/Lara Holmes

Asian style aubergine: met sojasaus, sperziebonen en sushirijst. Zet extra sojasaus en de rest van de chilipeper op tafel en bepaal zelf hoe pittig je dit gerecht maakt.

3 Gemengde granen met kimchi, gebakken ei en nori
Martin Poole

Het krokant gebakken eitje maakt dit gerecht uit Green af. Je kunt de granen ook heel goed vervangen door zilvervliesrijst, mocht je dat nog in huis hebben of gewoon lekkerder vinden.

4 Rodelinzencurry met kokos
Archief Elle Eten

Deze rodelinzencurry met kokos is makkelijk, snel én lekker, wat wil je nog meer? Ook kun je met dit gerecht veel variëren, het is namelijk te combineren met naan of witte rijst.

5 Vegetarische gnocchi met verse doperwten, pesto en burrata
Liselotte Legebeke

Zo simpel, zo fris en toch zo vol van smaak. En ja, het staat ook nog eens in een handomdraai op tafel. Sommige supermarkten verkopen tegenwoordig burratini: kleine 1-persoons burrata'tjes. Ideaal - en het ziet er nog schattig uit ook!

6 Pizza melanzane
Carlfried Verwaayen

En als je nou eens zin hebt in iets heel erg simpels? Deze schattige schuitjes maak je op je sloffen.

7 Tajine van kikkererwten, spruiten en kastanjes
Jeroen Niezen

Deze vegetarische tajine is goed gevuld met kikkererwten, spruiten en kastanjes en wordt gecombineerd met eekhoorntjesbrood. Geen eekhoorntjesbrood verkrijgbaar? Ook andere stevige paddestoelen kunnen gebruikt worden voor dit recept, zoals cantharellen of portobello’s.

8 Geroosterde bloemkoolsteaks met tahin en za'atar
Remko Kraaijeveld

Met bloemkool, tahin en za’atar maak je deze Oosterse groentesteaks. Op een warm pitabroodje creëer je een bijzondere maaltijd.

9 Sobanoedels met misodressing
Archief ELLE Eten

Deze salade met sobanoedels komt uit het kookboek ‘Salade Easy’ van Sue Quinn. Dit kookboek staat vol met makkelijke en licht verteerbare recepten. Deze Aziatisch geïnspireerde salade is één van de lekkerste.

10 Pappardelle, paddestoelen en beurre noisette met porcini
Remko Kraaijeveld

Bij deze pappardelle staat gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) in de hoofdrol. En dat zijn geweldige smaakbommen. Welke paddestoel de bijrol krijgt, is helemaal aan jou. Cantharellen of shiitake: dit gerecht is hoe dan ook een knaller.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder