Warm hè? 25 zomerse lichte gerechten

Regen? Welnee, wij doen er vanavond niet aan mee. We hebben 25 zomerse gerechten voor je, om de zon te vieren.

image
-

Regen? Welnee, wij doen er vanavond niet aan mee. We hebben 25 zomerse gerechten voor je, om de zon te vieren.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 1. Millefeuille van gekonfijte tomaten en kruiden
-

Gelukkig is het recept bij lange na niet zo lastig als de naam. Eigenlijk is het zelfs zo gepiept, maar het klinkt wel heel chic.

Ga naar het recept >

2 2. Nigella Lawsons frisse zalmsalade
-

Een van de favoriete recepten van Nigella is deze zalmsalade en wij snappen helemaal waarom. Graag delen we dit recept uit haar kookboek Simply Nigella.

Ga naar het recept >

3 3. Oerbiet-perziksalade met burrata
-

Volgens de chefs van restaurant Jacobsz valt of staat dit recept met het soort burrata. Burrata uit de Italiaanse provincie Barletta-Andria-Trani is bekend om de kwaliteit. En dat is volgens de mannen een must.

Ga naar het recept >

4 4. Koolvispapillotten met citrusfruit
-

Dit recept kun je maken in de XXL stoomkoker van Magimix, koken is nog nooit zo makkelijk geweest.

Ga naar het recept >

5 5. Kokosgarnalen met kurkumayoghurt van Nigella Lawson
-

Ofwel coconut shrimps, want dat bekt net even lekkerder, volgens Nigella in haar nieuwste kookboek Bij mij aan tafel.

Ga naar het recept >

6 6. Gemarineerde ansjovis
-

Lekker als voor- of hoofdgerecht met een gemengde salade, of op dikke sneden geroosterd brood, ingewreven met een halve teen knoflook.

Ga naar het recept >

7 7. Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
-

We flamberen deze gekaramelliseerde ananastoortsen met rum. Kijk uit voor je wenkbrauwen en santé!

Ga naar het recept >

8 8. Pittige Thaise wraps met tamarindesaus
-

Zoals je op de foto ziet, rol je deze niet op in echte wraps, maar in slabladeren. Dit kunnen amsoibladeren, de bladeren van snijbiet of normale slabladeren zijn. Lekker koolhydraatarm zo.

Ga naar het recept >

9 9. Watermeloen met burrata en basilicum
-

Het succes bij het grillen van watermeloen zit ’m in het goed op een rekje laten drogen en ’m op hoge temperatuur grillen. Pas op, want als de suikers eenmaal van het vuur proeven, gaat het razendsnel. Een recept uit Simple Smart BBQ van Julius Jaspers.

Ga naar het recept >

10 10. Carpacciorolletjes met rucola op venkelsalade
-

Carpaccio, het lievelingetje onder de voorgerechten. Wil je hem echt goed maken? Haal dan de carpaccio bij de slager, de kwaliteit hiervan kan veel verschillen met de variant van de supermakt.

Ga naar het recept >

11 11. Courgetti met zelfgemaakte groene pesto en cherrytomaten
-

Haal de spiraalsnijder maar weer uit de kast, want met het lekkere weer komt-ie goed van pas. Je maakt met courgette een veel lichtere pasta dan met spaghetti, dus ideaal op dagen dat je het zweet van je bovenlip moet vegen.

Ga naar het recept >

12 12. Coleslaw met dadels en grapefruit
-

Even wat anders dan de coleslaw van de KFC, maar dat maakt het waarschijnlijk ook net wat gezonder én smakelijker.

Ga naar het recept >

13 13. Salade van knapperige groenten en geitenhangop
-

De hangop maak je helemaal zelf, maar dat is gelukkig niet zo lastig. Wel moet je er even de tijd voor uittrekken, want de hangop moet een nacht in de koelkast doorbrengen.

Ga naar het recept >

14 14. Zomersalade met meikaas en komkommermignonette
-

Hooggeëerd publiek, ziehier een spetterende jongleeract met rabarber, perziken en kersen, met daarbij perfect gedresseerde radijsjes en sjalotjes. De spreekstalmeester die alles verbindt is een hagelwit kaasje van eigen bodem.

Ga naar het recept >

15 15. Ceviche van dorade
-

Mettertijd komt Hannes in het wammes oftewel: heb geduld. De ui moet in dit recept maar liefst twee uur marineren, maar dan heb je ook wat.

Ga naar het recept >

16 16. Verfrissende komkommergranité
-

Met dit gerecht kun je twee kanten op: dien het op als amuse óf als cocktail met gin of wodka erin, het is maar net waar je zin in hebt.

Ga naar het recept >

17 17. Vijgen met ham en mozzarella
-

Gemakkelijk te maken en lekker met een frisse salade van rucola, (vlees)tomaten, gegrilde paprika en basilicum, met een dressing van olijfolie en balsamico-azijn.

Ga naar het recept >

18 18. Tartaar van aubergine en tonijn met granaatappelpitten
-

Dit kunstwerk op zich is bijna zonde om op te eten, maar toch zouden we het niet laten staan. Vooral de granaatappelpitjes maken het gerecht lekker zoet en fris.

Ga naar het recept >

19 19. Tortilla-tartelettes met ceviche van garnalen
-

Deze vrolijke taartjes klinken een stúk moeilijker dan ze zijn.

Ga naar het recept >

20 20. Kleine pizza’s met zomergroenten
-

Met deze kleine pizza's is er voor ieder wat wils. Je belegt er een paar met gorgonzola en paprika, met olijventapenade en tonijn, met tallegio en asperge en een paar met mozzarella en parmaham.

Ga naar het recept >

21 21. Dungesneden kalfsvlees
-

Lekker met friszure compote van rode ui en granaatappel.

Ga naar het recept >

22 22. Watermeloen-tomaten salade met geitenkaas
-

Uit het kookboek EIVISSA The Ibiza Cookbook, een mix van de traditionele en de hedendaagse Ibicenco-keuken. Met dit recept heb je gewoon bijna het idee dat je met je billen op het strand in Ibiza ligt.

Ga naar het recept >

23 23. Met kruidenboter en parmezaan gegrilde sint-jakobsschelpen
-

Kaasliefhebber? Deze sint-jacobsschelpen, ook wel coquilles genoemd, worden met parmezaan bereid. Je schuift ze de oven in en de kaas en kruidenboter smelten eroverheen.

Ga naar het recept >

24 24. Bruschetta met geroosterde groenten
-

Een goed recept om uit te delen en je kunt er eindeloos mee variëren. Wij geven je drie opties. Probeer ze ook alle drie uit, want anders mis je wat.

Ga naar het recept >

25 25. Avocadococktail met rivierkreeftjes en gegrilde tortilla's
-

Dit noemen we een win-win recept, want het brengt een stuk minder afwas met zich mee. Je bereidt het gewoon in de avocadoschil - daar kun je mee thuiskomen.

Ga naar het recept >

Advertentie - Lees hieronder verder