Borreltijd! Dé ultieme tips voor de allerlekkerste borrel

Voor tijdens de vrimibo (of elke andere dag van de week)

beetroot gravalax with horseradish emulsion  fennel fronds
ChefPhotographyGetty Images

De vrijdagmiddag of vrimibo is het ultieme moment voor een heerlijke borrel. Hapjes, drankjes en een flinke dosis gezelligheid. Wat wil je nog meer? Dat het elke dag zo'n feest is. En daarom verzamelden wij onze beste tips voor de ultieme borrel. Geniet je met ons mee?

Meer van dit soort fijne tips ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de ELLE Eten nieuwsbrief en ontvang twee keer per week culinaire inspiratie en de lekkerste recepten voor doordeweeks.

Seacuterie: de borrelplank voor visliefhebbers

Groot liefhebber van lekker samen eten delen en de hele avond borrelen? Dan ben jij heel blij met dit nieuws: seacuterie is de nieuwste trend in Nederlands borrelplankenland. Dit is niet zomaar een plakje zalm of een tonijnsalade op een toastje. Verse vis en zeevruchten worden gerookt, gepekeld, gedroogd, gezout of gerijpt.

4x vegan borrelhapjes om indruk mee te maken

Kaasstengels en bitterballen zijn immers niet voor iedereen de perfecte feestsnacks. Waar we er eerder al achter kwamen dat er vegan camembert bestaat - hallelujah - is het nu tijd om de vegan borrelplank in elkaar te zetten. Want gezellige avonden vragen om wijn, (vegan)kaas, en hapjes, dat snap je wel.

Gamay: deze gekoelde rode wijn is ideaal voor dit warme weekend

Misschien rinkelt er bij het horen van 'gamay' niet meteen een belletje. Dit is de druif die verantwoordelijk is voor heel veel niet te drinken 'beaujolais nouveau' of 'beaujolais primeur'. Waarom dan toch deze druif uitleggen? Omdat gamay ook de druif is achter de ultieme rode lente- en zomerwijn. Een wijn die je ook heerlijk iets kunt koelen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Waarom je kaas moet eten bij warm weer

We hebben baanbrekend nieuws voor je: je redding bij warm weer is allesbehalve fitgirl proof. Wie een tropische dag door wilt komen, hoeft dat allesbehalve exotisch aan te pakken. Want je redding, dat is kaas. Komt dat even goed uit!

Dit is dé manier om de beste borrelplank te maken

De perfecte borrelplank bestaat eigenlijk niet, want er zijn ontelbaar veel mogelijkheden en iedereen heeft zijn eigen smaak. Je kunt natuurlijk wel heel dicht bij de perfecte borrelplank komen. En dat doe je zo. Genieten!

Het lekkerste borrelbrood maak je zo

Naast de perfecte borrelplank mag een borrelbrood eigenlijk ook niet missen dit zonnige weekend. Maar no worries, het is naast overheerlijk ook supermakkelijk te maken. Helemaal met onze toptips. Makkie!

Meer van dit soort fijne tips ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de ELLE Eten nieuwsbrief en ontvang twee keer per week culinaire inspiratie en de lekkerste recepten voor doordeweeks.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder