5x Zomerse stamppotten die je móet proberen

Perfect voor die druilige zomerdag.

zomerse stamppot in een pan
Irina DobrolyubovaGetty Images

Een druilerige lente- of zomerdag. In Nederland moeten we er daar zeker een paar van incasseren. We klagen niet hoor en al hélemaal niet wanneer deze zomerse stamppotten onze harten verwarmen.

5x Zomerse stamppotten die je móet proberen

  1. Raapstelen en knoflook
  2. Zoete aardappel
  3. Radijs en boter
  4. Rauwe andijvie
  5. Postelein en pijnboompitten

    #1 Raapstelen en knoflook

    Raapstelen zijn in het seizoen van maart tot juni. Een echte voorjaarstopper dus. Met z’n pittige smaak een ideale oppepper voor een frisse dag. Roerbak de raapstelen kort met wat knoflook en meng door de stamppot. Lekker met geraspte cheddar.

    #2 Zoete aardappel

    Zoete aardappel als stand-in voor 'gewone' aardappel. Zoete aardappel doet het goed in alle classic stamppotten: andijvie, boerenkool of spruitjes. Onze favoriet? Met rucola, geroosterde prei en zachte geitenkaas!

    #3 Radijs en boter

    Koop radijsjes met fris loof eraan. Dat loof kan namelijk ook heel goed door de stamppot. De radijsjes zelf pof je in boter of rooster je in de oven en gaan er op het laatst doorheen. Handje walnoten erdoor en je hebt een lekkere no-waste zomerstamp.

    Bekijk ook: shakshuka met tofu in plaats van ei

    #4 Rauwe andijvie

    Klinkt winters? Andijvie uit Nederland is juist vanaf maart volop verkrijgbaar. Fijngesneden en dan rauw door de stamp is lekker en makkelijk. De combinatie van romige aardappel en knapperige andijvie doet het bij iedereen goed. Spekjes erbij, beetje kruidenroomkaas erdoor en gaan.

    #5 Postelein en pijnboompitten

    Postelein is onterecht onbekend. Van eigen bodem verkrijgbaar van maart tot oktober. Fris, pittig en notig van smaak. Probeer eens rauw in een stamppot met kappertjes, pijnboompitten en wat Parmezaan. Het proberen waard.

    Voor deze stamppotten zou je bijna gaan hopen op een regenachtige dag!

    This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

    Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder