3X Makkelijke lunchrecepten met producten uit de voorraadkast

Wedden dat jij alles al in huis hebt?

Simpele ramen van bovenaf geschoten
Alexander SpatariGetty Images

Werk je vanuit huis, ben je juist vrij of wil je een snelle lunch to-go? Dit zijn 5 snelle lunchrecepten die je maakt met producten uit de voorraadkast, waarmee je eindeloos kan variëren!

3X Makkelijke lunchrecepten met producten uit de voorraadkast

Snelle ramen met instant noodles

Deze cheat's version op de Japanse ramen is echt binnen no time klaar en met de juiste ingrediënten zó ontzettend lekker! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een pakje instant noodles bereiden volgens de verpakking.

Vervolgens breng je de soep op smaak met een scheutje sojasaus, verse bosui, reepjes shiitake of andere paddenstoelen, zeewiervlokken, bladgroenten als spinazie, bamboescheuten, gefrituurde uitjes of een zacht gekookt eitje. Ook lekker met kimchi of hot sauce als Sriracha, Koreaanse gochujang, sambal of chili flakes.

Variatietip: heb je nog wat restjes kip, vlees, tofu of gegaarde groenten over? Verwarm ze kort mee in de soep en genieten maar!

Toast met homemade hummus (van kikkererwten, bonen of bietjes)

Heb je nog een verlaten blik kikkererwten, flageolets, een pot of zak gekookte bietjes, of wellicht wat tuinbonen in de voorraadkast (of vriezer) liggen? Maak er hummus mee! De Midden-Oosterse spread wordt van origine gemaakt van kikkererwten, maar je kan de lekkerste variaties maken met alle soorten peulvruchten en andere groenten.

Zorg dat de groenten goed gaar zijn en als ze uit blik of pot komen afgespoeld. Maal ze in een keukenmachine fijn en voeg ingrediënten als knoflook, citroensap- en rasp, tahin, yoghurt. Gebruik voldoende zeezout en zwarte peper, en tot slot ook specerijen, verse of gedroogde kruiden. Blijf proeven en drizzle de hummus vlak voor het serveren met een beetje extra vierge olijfolie.

Variatietip: zetmeelrijke groenten als zoete aardappel en pompoen werken ook!

Pannekoeken 2.0

Makkelijker wordt het bijna niet en de kans dat je deze ingrediënten in huis hebt is zo'n 95%. Bonuspunt: kinderen kunnen helpen! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is wat zelfrijzend bakmeel of bloem met bakpoeder, eieren en melk, of een kant-en-klare pannenkoekenmix.

Check ons basisrecept voor pannekoeken en bak ze goudbruin. Top ze vervolgens met je favoriete (leftover) groenten, sla, vlees, vis, falafel, sausjes en ga zo maar door. Denk aan je favoriete gerechten en tover die om tot een pannekoek, zoals een Griekse salade-pannekoek (met feta, tomaat, komkommer, olijven en paprika). Of mijn persoonlijke favoriet: de tosti pannekoek, met meerdere soorten kaas, gebakken sjalotten, ketchup, cornchions en misschien zelfs een gebakken eitje!

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder