Makkie! 7x recepten met makreel

Kook eens wat vaker met deze goede vis.

rode bietjes recept
Remko Kraaijeveld

Doordat hij zoveel gezonde vetten bevat, is de makreel het schoolvoorbeeld van een goede vis. Deze mooie jongen met zijn kenmerkende tijgerprint, bevat namelijk veel omega-3 vetzuren die hartstikke goed zijn voor je gezondheid. Deze vetzuren zorgen er onder andere voor dat je lichaam ontstekingsremmende stoffen aanmaakt en dat je cholesterol op peil blijft.

Makreel heeft ontzettend veel smaak, maar toch wordt hij onderschat in Nederland. Men denkt vaak meteen aan de heftige rooksmaak van gerookte makreel. Maar je kunt ook heel goed koken met gestoomde of verse makreel. In de volgende zeven recepten met makreel laten we je proeven dat dit een zeer veelzijdig visje is.

Archief ELLE Eten

Vis uit de oven is altijd goed. Voor dit recept wordt verse makreel gebruikt. Laat deze alvast schoonmaken door je visboer. Kop en staart mogen er aan blijven.

Remko Kraaijeveld

Makreel kun je met sterke smaken combineren. Rijpe bramen en geroosterde biet gaan er bijvoorbeeld perfect bij. Vanja van der Leeden verwent ons met dit recept voor zomerse vis met ballen.

Carlfried Verwaayen

Dit gerecht met duurzaam gevangen gestoomde makreel is supersimpel en -snel te maken. Oh en het ziet eruit als een plaatje. Wat wil je nog meer?

Wie houdt er nou niet van lekkere dingen die snel klaar zijn? Deze mousse van gerookte makreel is daar een perfect voorbeeld van. Makkelijk om te maken, en gegarandeerde ohs en ahs aan de lunchtafel. Kassa dus.

Archief Elle Eten

Zoek je iets voor op een buffet of als onderdeel van een hapjesdiner? Zoek niet verder. Deze aardappeltaartjes met makreel en wat blaadjes stoere waterkers zijn een echte showstopper.

Archief Elle Eten

Deze salade met gerookte makreel, radijs en sesamdressing is heerlijk fris en licht, maar vult toch voldoende als je nog even door moet.

Remko Kraaijeveld

Makreel wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken omdat hij wel een pittig pepertje kan hebben. Die geef je 'm door de zelfgemaakte sambal uit dit recept. De zoete geparfumeerde kaki brengt de boel weer in balans.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder