Het lekkerste borrelbrood maak je zo

Borreltijd! Deze kazige snack zul je niet snel vergeten.

Borrelbrood met kaas
OlgaMiltsovaGetty Images

Hoe je de perfecte borrelplank samenstelt hebben we je een tijdje geleden al laten zien. Maar verandering van spijs doet eten, dus vandaag even wat anders. Een borrelbrood is de nieuwe borrelplank. En makkelijk, niet normaal.

Makkie: huisgemaakt borrelbrood

Het borrelbrood is op veel verschillende manieren te maken en het enige wat je nodig hebt is een brood dat nog ongesneden is. Het liefst van de bakker of een ongesneden ‘liefde en passie’-brood van Albert Heijn. En kaas! Welke, dat mag je helemaal zelf verzinnen. We hebben al een artikel geschreven over welke kazen het beste smelten en die zouden het allemaal goed doen. Als laatste nog wat boter, tapenade of een andere smaakmaker.

Hoe maak je zo'n borrelbrood dan?

Snij het brood horizontaal en verticaal aan, zonder het helemaal door te snijden. Zo ontstaan er kleine vierkanten in het brood. Verdeel je tapenade, boter, pesto enzovoorts tussen de broodstukken en doe dit vervolgens ook met de kaas. Bak het brood in 15 minuten op 180 °C af. Gaat het naar jouw idee te snel? Verpak het brood in aluminiumfolie en leg het opnieuw in de oven.

Shop hier de benodigde ingrediënten

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

Advertentie - Lees hieronder verder