Als gastheer of gastvrouw maak je natuurlijk graag indruk op je gasten. Daarvoor kun je alles uit de kast trekken, maar het gaat ook heel gemakkelijk met deze gezonde dips die je combineert met gewone chips. Zo til je deze simpele snack naar een hoger niveau.
Avocadodip met zure room
Meng in een kom 200 g zure room en 200 g roomkaas. Prak het vruchtvlees van 1 rijpe avocado tot moes. Snijd een andere avocado in kleine blokjes. Meng door het roomkaasmengsel. Rasp de schil van 1 limoen en pers het sap uit. Meng samen met zout en verse zwarte peper door de dip.
Krabdip
Doe 250 g magere kwark in een kom en voeg 125 g vers krabvlees, 1 tl mierikswortelsaus, een snuf cayennepeper en limoensap van ½ limoen toe. Meng goed en voeg ook nog 50 g Hollandse garnalen, 25 g fijngesneden lentui en zout en verse zwarte peper toe.
Guacamole
Snijd ½ rode peper, een bosje koriander en 2 bosuitjes fijn. Prak 1 rijpe avocado tot een grove moes. Meng er de rode peper, koriander, bosuitjes, het sap van 1 limoen en zout door.